Η Κόρη του Μπαμπά

2

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.

Η Κόρη του Μπαμπά

Οι ιστορίες ενηλικίωσης, ατόφια δραματικές, αστείες, προβλέψιμες ή εναλλακτικές, όλο και πληθαίνουν στο σύγχρονο σινεμά, συχνά ως κεκαλυμμένες παραβολές για το διάχυτο άγχος της αναζήτησης –κάθε είδους– ταυτότητας. Στην "Κόρη του Μπαμπά" λοιπόν, δεύτερη ταινία του Ερουάν Λε Ντικ ("Perdrix"), πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν έναν προσανατολισμό ζωής, με πρώτη τη Βαλερί. Μια νεαρή γυναίκα που εγκαταλείπει τον άντρα της Ετιέν και τη νεογέννητη κόρη τους, αναζητώντας την προσωπική ελευθερία της. Δεκαεπτά χρόνια μετά έρχεται η ώρα της μικρής Ροζά να πράξει αναλόγως, μιας και περνάει σε μια σχολή Καλών Τεχνών μακριά από το Παρίσι. Τέλος, υπάρχει και ο Ετιέν, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η κόρη του είναι έτοιμη για το πανεπιστήμιο και για να προχωρήσει τη ζωή της χωρίς εκείνον.


Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων. Έκκεντρη όσο και άνιση, με εκβιαστικές παραξενιές, αλλά και μικρές εκπλήξεις, γραφικούς χαρακτήρες (όπως ο Γιουσέφ) και απλά, επιτυχημένα τρικ που νοστιμίζουν τα τετριμμένα.
 
Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κόρη του Μπαμπά

La Fille de son Père / No Love Lost
2
  • Κομεντί
  • 2023
  • Διάρκεια: 91 '
  • Εργουάν Λε Ντουκ

Ένας νεαρός πατέρας πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η κόρη του είναι έτοιμη για το πανεπιστήμιο και για να προχωρήσει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
02/02/2026

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το σίκουελ του "Dirty Dancing"

Μετά από 40 περίπου χρόνια θα επιστρέψει η θρυλική ταινία, που έκανε χαμό στα παγκόσμια box office. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτήν και τι έχει γίνει γνωστό ως τώρα.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.