Η Κόρη του Μπαμπά

2

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.

Η Κόρη του Μπαμπά

Οι ιστορίες ενηλικίωσης, ατόφια δραματικές, αστείες, προβλέψιμες ή εναλλακτικές, όλο και πληθαίνουν στο σύγχρονο σινεμά, συχνά ως κεκαλυμμένες παραβολές για το διάχυτο άγχος της αναζήτησης –κάθε είδους– ταυτότητας. Στην "Κόρη του Μπαμπά" λοιπόν, δεύτερη ταινία του Ερουάν Λε Ντικ ("Perdrix"), πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν έναν προσανατολισμό ζωής, με πρώτη τη Βαλερί. Μια νεαρή γυναίκα που εγκαταλείπει τον άντρα της Ετιέν και τη νεογέννητη κόρη τους, αναζητώντας την προσωπική ελευθερία της. Δεκαεπτά χρόνια μετά έρχεται η ώρα της μικρής Ροζά να πράξει αναλόγως, μιας και περνάει σε μια σχολή Καλών Τεχνών μακριά από το Παρίσι. Τέλος, υπάρχει και ο Ετιέν, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η κόρη του είναι έτοιμη για το πανεπιστήμιο και για να προχωρήσει τη ζωή της χωρίς εκείνον.


Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων. Έκκεντρη όσο και άνιση, με εκβιαστικές παραξενιές, αλλά και μικρές εκπλήξεις, γραφικούς χαρακτήρες (όπως ο Γιουσέφ) και απλά, επιτυχημένα τρικ που νοστιμίζουν τα τετριμμένα.
 
Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κόρη του Μπαμπά

La Fille de son Père / No Love Lost
2
  • Κομεντί
  • 2023
  • Διάρκεια: 91 '
  • Εργουάν Λε Ντουκ

Ένας νεαρός πατέρας πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η κόρη του είναι έτοιμη για το πανεπιστήμιο και για να προχωρήσει τη ζωή της χωρίς εκείνον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/12/2025

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.