Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Χρειαζόμαστε πραγματικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε σειρά;

Μια ανακοίνωση που φέρνει κύματα ενθουσιασμού έκανε σήμερα η Warner Bros., η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως το στούντιο έχει στα σκαριά νέες ταινίες του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Όχι μόνο αυτό, αλλά την επίβλεψη των δύο παραγωγών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο της γραφής έχει ο ίδιος ο Πίτερ Τζάκσον, μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες του Φραν Γουολς και Φιλίπα Μπόγιενς. Προς ώρας, η πρώτη ταινία έχει τίτλο εργασίας "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" με τη σκηνοθεσία να κρατά ο Άντι Σέρκις, ο οποίος ως γνωστόν είχε ενσαρκώσει τον Γκόλουμ στην πρωτότυπη τριλογία. Η προβλεπόμενη χρονιά κυκλοφορίας είναι το 2026.

Για την εμπλοκή τους στο πρότζεκτ, οι Τζάκσον, Γουολς και Μπόγιενς δήλωσαν: "Είναι τιμή και προνόμιο να επιστρέφουμε στη Μέση Γη, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που συμβαίνει με τον καλό φίλο και συνεργάτη μας Άντι Σέρκις, ο οποίος έχει αφήσει μερικές εκκρεμότητες με εκείνον τον αλητάκο τον Γκόλουμ! Ως διαχρονικοί θαυμαστές της ατελείωτης μυθολογίας του Καθηγητή Τόλκιεν, είμαστε περήφανοι που δουλεύεουμε σε μια ακόμα επκή περιπέτεια με τους παραγωγούς Μάικ Ντε Λούκα, Παμ Άμπντι και όλη την ομάδα της Warner Bros.". Από τη μεριά του, ο Σέρκις πρόσθεσε: "Ναι, πολύτιμό μου! Έφτασε η ώρα για ένα ακόμα ταξίδι στο άγνωστο με τους αγαπημένους φίλους μου και ασύγκριτους υπερασπιστές της Μέσης Γης, τον Πίτερ, τον Φραν και τη Φιλίπα. Με τους Μάικ και Πάμ, καθώς επίσης την ομάδα της Warner Bros. στο πλευρό μας, όλα δείχνουν πραγματικά πεντανόστιμα...".

Το franchise που ξεκίνησε ο Τζάκσον πριν από 22 χρόνια, βασισμένο στο φαντασμαγορικό λογοτεχνικό κόσμο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, θεωρήθηκε στην εποχή του ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα πρότζεκτ στην ιστορία του σινεμά έχοντας προϋπολογισμό 281 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα η τριλογία, εκτός του ότι έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ποπ κουλτούρα, αγγίζει τα 3 δις δολ. σε εισπράξεις παγκοσμίως και συγκεντρώνει συνολικά 17 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων εκείνο της καλύτερης ταινίας για την "Επιστροφή του Βασιλιά".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.