Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Μετά την πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο" έρχεται στην Αθήνα για τρεις προβολές (9, 10 και 11 Μαΐου στις 9 μ.μ.) στην κατάληψη του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός

Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Λίγα λόγια για την ταινία

Δεκαετίες πριν μεταμορφωθεί σε θέατρο το 1989, το κτίριο λειτουργούσε ως τυπογραφείο για την εφημερίδα Εμπρός. Σήμερα τελεί υπό κατάληψη και λειτουργεί ως ελεύθερο αυτοοργανωμένο θέατρο, παρέχοντας έναν χώρο για ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και ανοιχτές συνελεύσεις.

Tο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να εξερευνήσει τη σημασία αυτού του μοναδικού χώρου και τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Ωστόσο, εξετάζει επίσης τις προκλήσεις και τις πολυπλοκότητες που προκύπτουν όταν κάποιος δρα έξω από τις παραδοσιακές δομές της κοινωνίας. 

Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς καμία χρηματοδότηση η οποία πραγματώθηκε μέσα σε πλαίσια αλληλοβοήθειας.

Είσοδος ελεύθερη με ελεύθερη συνεισφορά

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες του 2025 από την κινηματογραφική ομάδα του "α"

Ο Χρήστος Μήτσης και η Μάντυ Βλασσοπούλου επιλέγουν τις πιο "δυνατές" κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
30/12/2025

Ελληνικό box office: Ατέλειωτες ουρές για τον "Καποδίστρια"

Σε ένα γιορτινό τετραήμερο με γεμάτες αίθουσες, το βιογραφικό δράμα του Γιάννη Σμαραγδή αναδείχθηκε σε εθνική κινηματογραφική υπόθεση και έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης.

Πόσα εισιτήρια έκοψε μέσα σε 4 ημέρες ο 'Καποδίστριας'

Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή έκανε πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων και έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων.

Αυτές είναι οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά την Πρωτοχρονιά

Τζόντι Φόστερ α λα γαλλικά, μία επίθεση ζόμπι και ένα μουσικό ντοκιμαντέρ έρχονται στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

O Barack Obama αποκαλύπτει τις αγαπημένες του ταινίες για το 2025

"Μία μάχη μετά την άλλη", "Συναισθηματική Αξία" και "Τύχη Βουνό" φιγουράρουν στη φετινή κινηματογραφική λίστα του Barack Obama.

Οι 5 πιο εμβληματικοί ρόλοι της Μπριτζίτ Μπαρντό

Κάνουμε μία κινηματογραφική αναδρομή στην πλούσια φιλμογραφία της Γαλλίδας ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή εχθές.

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 1/1

Τζόντι Φόστερ α λα γαλλικά, μία ζόμπι επίθεση και ένα μουσικό ντοκιμαντέρ έρχονται στις μαρκίζες των κινηματογράφων.