Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Εμφύλιος Πόλεμος 1 «Εμφύλιος Πόλεμος»

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Εμφύλιος Πόλεμος

Δυστοπικό sci-fi από τον Άλεξ Γκάρλαντ ("Από Μηχανής"). Ένας από τους πλέον οξυδερκείς σκηνοθέτες – σεναριογράφους των τελευταίων δεκαετιών, ο Άλεξ Γκάρλαντ ("Από Μηχανής", "28 Μέρες Μετά", "Αφανισμός"), υπογράφει ένα περιπετειώδες road movie που τοποθετείται σε ένα μέλλον όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο. Σε αυτό το κλίμα, μια φωτορεπόρτερ (Κίρστεν Ντανστ) μαζί με μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, αποφασίζουν να διασχίσουν τη χώρα σε μια απόπειρα να πάρουν συνέντευξη από τον πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται σε έναν υπό πολιορκία Λευκό Οίκο. Εκτός από την Ντανστ, στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα οι Βάγκνερ Μόρα ("Narcos") και η Κέιλι Σπένι ("Priscilla").

Η Αρπαγή

Γαλλικό ατμοσφαιρικό δράμα. Μια αφοσιωμένη στη δουλειά της μαία, φτάνει στα άκρα στην προσπάθειά της να γίνει μητέρα, όταν παράλληλα προσπαθεί να διαχειριστεί τον πρόσφατο χωρισμό της, την είδηση της εγκυμοσύνης της κολλητής της και την ένταση ενός απροσδόκητου one night stand.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Η ερωτική επιστροφή της Κατρίν Μπρεγιά ("Romance"). Ατρόμητη σκηνοθέτρια που δε φοβάται τις προκλήσεις, η Γαλλίδα σκηνοθέτρια έχει φτιάξει το όνομά της χάρη σε φιλμ τολμηρού ερωτισμού που διατυπώνουν περίπλοκα όσο και σεξουαλικά φορτισμένα ηθικά διλήμματα. Από το παραπάνω δίπολο δε ξεφεύγει η νέα ταινία της με τίτλο "Το Περασμένο Καλοκαίρι", όπου η Λεά Ντρικέρ υποδύεται μια εύπορη δικηγόρο που συνάπτει παράνομη σχέση με τον 17χρονο γιο, από προηγούμενο γάμο, του συζύγου της.

Σπίθα στη Θάλασσα

Φεστιβαλικό, νεανικό υπαρξιακό δράμα από το Βέλγιο. Ένας ψαράς χάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τη ζωή του στη Βόρεια Θάλασσα. Σιωπηλά, η τοπική κοινοτήτα είναι πεπεισμένη πως ευθύνεται ο ίδιος για την τύχη του, καθώς στη βάρκα επέβαιναν δύο επιπλέον άτομα. Κόντρα σε όλους, η κόρη του αδικοχαμένου άντρα είναι αποφασισμένη να αποδείξει πως ο θάνατος του πατέρα της δεν ήταν τυχαίος, αλλά αποτέλεσμα μιας επίθεσης ενός άγνωστου πλάσματος που μόνο εκείνη μπορεί να δει.

Μη Μου Λες Ψέματα

Ρομαντικές ανησυχίες στα γαλλικά. Ένας συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Κονιάκ, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Στην αρχή είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι στριμώχνεται πίσω στην παιδική ηλικία που εγκατέλειψε τόσα χρόνια πριν, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Λούκας, έναν νεαρό άνδρα που τον συνδέει αναπάντεχα με το παρελθόν του. Ο νεαρός άνδρας αποδεικνύεται ότι είναι ο γιος του πρώτου έρωτα του συγγραφέα, ενός "χαρακτήρα" που εμφανίζεται σε κάθε του μυθιστόρημα. Ξαφνικά, όλες αυτές οι μακρινές αναμνήσεις επιστρέφουν και τον πλημμυρίζουν.

Αμπιγκέιλ

Horror από τους δημιουργούς του νέου "Scream". Το σκηνοθετικό δίδυμο των Ματ Μπετινέλι - Όλπιν και Τάιλερ Γκίλετ ("Είσαι Έτοιμος;"), το οποίο ευθύνεται για την επιτυχημένη επανέναρξη του horror franchise "Scream" (2022), επιστρέφει. Στη νέα ταινία τους, η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια συμμορία επίδοξων εγκληματιών οι οποίοι απαγάγουν τη 12χρονη μπαλαρίνα και κόρη μιας πανίσχυρης μορφής του υποκόσμου, από την οποία και ζητούν λύτρα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μόνο που έχουν να κάνουν για να τα εισπράξουν είναι να φυλάνε το κορίτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες σημειώνονται αυξανόμενης έντασης βίαια φαινόμενα που εξουδετερώνουν έναν-έναν τους εγκληματίες, οι οποία πια συνειδητοποιούν πως αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη μπαλαρίνα. Μεταξύ των πρωταγωνιστών του "Άμπιγκεϊλ" βρίσκεται η Μελίσα Μπαρμπέρα, διάσημη από τη συμμετοχή της στα σύγχρονα "Scream", ο Τζιανκάρλο Εσποζίτο ("Breaking Bad"), ο Νταν Στίβενς ("Ο Πύργος του Ντάουντον") και η ανερχόμενη Κάθριν Νιούτον ("Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία")

Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training

Σίκουελ στο διάσημο περιπετειώδες anime franchise. Με σκοπό να γίνει Χασίρα, ο Ταντζίρο ξεκινά πειθαρχημένη προπόνηση υπό την καθοδήγηση του Χιμετζίμα, ενός Στόουν Χασίρα. Την ίδια ώρα, ο Μουζάν συνεχίζει την αναζήτηση των Νεζούκο και Ουμπουγιασίκι.

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Animation φαντασίας. Όταν μια κλήση για επείγουσα βοήθεια φωτίζει το μαγικό βραχιόλι της Μία, μέσω μιας αστραφτερής πύλης μεταφέρεται στον κόσμο των μονόκερων της Σεντοπίας. Εκεί συναντά το μονόκερο Στόρμι και το ξωτικό Ίκο οι οποίοι χρειάζονται τη Μία για να σώσουν το νησί Λώτους, το οποίο απελείται από έναν αποκρουστικό κακό, τον Τόξορ, ο οποίος επιθυμεί να το κατακτήσει χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία.

Χαίρε Μαρία

Ζαν-Λικ Γκοντάρ του 1985. Μια σύγχρονη μεταφορά της ιστορίας της Παρθένου Μαρίας και του Ιωσήφ, της σύλληψης και της γέννησης, όπου η Μαρία είναι μια νέα και χαριτωμένη εργαζόμενη και ο Ιωσήφ ένας νέος που δουλεύει σε βενζινάδικο. Μια ταινία πάνω στον έρωτα και τη ζωή, όπου η Μαρία είναι ένα σύμβολο, η παρθενιά της σημαίνει διαθεσιμότητα, ελευθερία, εμπιστοσύνη στη ζωή και τους φυσικούς της νόμους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.