Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

"Νερό στα μαύρα"

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 19-21 Απριλίου ο κινηματογράφος Ίριδα, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Ίριδα-ΠΟΦΠΑ), θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα "DISFF in Athens" με τις σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα (46o DISFF, 2023). 

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το "Focus on Germany", ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Αμβούργου (σε συνέχεια του αφιερώματος που είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου οι προβολές ξεκινούν στις 7 μ.μ. με το γερμανικό αφιέρωμα και συνεχίζονται στις 8.30 μ.μ. με τις ταινίες του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος. Την Παρασκευή θα παιχτούν εμβληματικές γερμανικές ταινίες που γυρίστηκαν τη δεκαετία του ’80 (δηλαδή επί Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας), και το Σάββατο θα ακολουθήσουν ταινίες από το ’90 μέχρι σήμερα που δείχνουν την εξέλιξη των γερμανικών ταινιών μικρού μήκους στο χρόνο, μετά την πτώση του Τείχους.. 

Tην Κυριακή 21 Απριλίου και οι δύο ζώνες προβολών θα είναι αφιερωμένες στις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες. Οι ταινίες καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ θεματικό φάσμα (σχέσεις, ταυτότητα, συμπερίληψη, κοινωνική κριτική), ξεδιπλώνοντας με αξιοσημείωτη φρεσκάδα, ευαισθησία και διεισδυτικότητα τους προβληματισμούς των νέων παιδιών. Και φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική που έχει ο ελληνικός κινηματογράφος σήμερα: μία δυναμική ορατή ήδη από τα πρώτα βήματα των ελλήνων κινηματογραφιστών.

Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Q&A  με τους σκηνοθέτες.

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Σκοτώστε τον Τζόκεϊ

Εκκεντρικό σινε-πορτρέτο στιλάτης σκηνοθεσίας και ζωηρής αλμοδοβαρικής φαντασίας. Τα σουρεαλιστικά στοιχεία αυτής της ανατρεπτικής κωμωδίας, όμως, δεν δένουν όλα μεταξύ τους. | Powered by Uber.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
30/10/2025

Μετανιώνοντας για Σένα

Διασκευή ενός αβάσταχτα μελό μπεστ σέλερ της Κολίν Χούβερ ("Τελειώνει με εμάς"), γεμάτο σαχλορομαντικά κλισέ. Ένα διακριτικά σαρδόνιο χιούμορ, όμως, διασκεδάζει ελαφρώς την απόλυτη πλήξη. | Powered by Uber.

Η Επέτειος

Ένα οικογενειακό δράμα μετατρέπεται βιαστικά σε μελλοντολογικό πολιτικό θρίλερ με εξωφρενικά κακοστημένη πλοκή και παιδαριώδη αντιτραμπικό διδακτισμό. | Powered by Uber.

Ο Φίλος μου ο Ταφίτι

Πιστή στους κανόνες εκτέλεση της κωμικής, περιπετειώδους και διδακτικής συνταγής "η οδύσσεια ενός καλόκαρδου και γενναίου καρτούν ήρωα". | Powered by Uber.

Με Λένε Στέλιο

Κοινωνικό δράμα ντοκιμαντερίστικης δύναμης, το οποίο πίσω από την παλιομοδίτικη "ωμότητά" του κρύβει πικρό συναίσθημα και προχωρημένη για την εποχή του πολιτική κριτική. | Powered by Uber.

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι με ένα αφιέρωμα-μαραθώνιο κινηματογραφικών προβολών που αναδεικνύει τη μοναδική του σχέση με τον κινηματογράφο.

Halloween στο Cinobo: Οι πιο τρομακτικές ταινίες που είδαμε ποτέ σε μια συλλογή

To Cinobo γιορτάζει την πιο spooky περίοδο του χρόνου με απολαυστικές ταινίες τρόμου.