Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Απρίλιο

Horror, μπλοκμπάστερς, arthouse σινεμά και η νέα ταινία της Ζεντάγια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Αντίπαλοι νέο «Οι Αντίπαλοι»

Horror, μπλοκμπάστερς, arthouse σινεμά και η νέα ταινία της Ζεντάγια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

4/4

Κόναν η Βάρβαρη
Υπερρεαλιστική περιπέτεια από τον εικονοκλάστη Μπερτράν Μαντικό ("Τα Άγρια Αγόρια"). Σε έναν αλλόκοσμο τόπο παρακολουθούμε τις διαφορετικές μετενσαρκώσεις της Κόναν, μιας αιμοδιψούς Αμαζόνας που ζει μεταξύ ανθρώπουν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τα βιώματά της, άλλοτε βίαια και άλλοτα σεξουαλικά φορτισμένα, εναλλάσσονται μεταξύ παρόρμησης, μύθου και φαντασίας, σε ένα πραγματικό φεστιβάλ πανηδονισμού που σοκάρει τις αισθήσεις.

Stop Making Sense
Μια από τις σπουδαιότερες συναυλιακές ταινίες όλων των εποχών, στην οποία απεικονίζονται οι τρεις συναυλίες των Talkin Heads στο Pantaged Theater του Χόλιγουντ το Δεκέμβριο του 1983. Σκηνοθετεί ο Τζόναθαν Ντέμι ("Η Σιωπή των Αμνών").

11/4

Στενές Επαφές με τον Διάβολο
Κατά τη διάρκεια μιας βραδινής τηλεοπτικής εκομπής τη νύχτα του Χάλογουιν το 1977, για άγνωστο λόγο κάτι πάει τρομακτικά στραβά, απελευθερώνοντας ένα απερίγραπτο κακό στον κόσμο μέσα από της τηλεοπτικές οθόνες των θεατών.

Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου
Η οικογένεια Σπρένγκλερ επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα, δηλαδή στο πυροσβεστικό σταθμό - σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, για να συνεργαστεί με τους αυθεντικούς Ghostbusters. Με τη σειρά τους, εκείνοι έχουν κατασκευάσει ένα απόρρητο εργαστήριο με στόχο να εξελίξουν επιστημονικά και τεχνολογικά το κυνήγι φαντασμάτων. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρις ότου εντοπίσουν ένα αρχαίο αντικείμενο που απελευθερώνει μια διαβολική δύναμη, ικανή να επιβάλλει στον κόσμο μια νέα Εποχή του Πάγου.

Back to Black
Μία από τις πιο δημοφιλείς, ρηξικέλευθες και εντυπωσιακές ποπ φωνές του 21ου αιώνα, "ζωντανεύει" στη μεγάλη οθόνη. Στο "Back to Black" η ζωή της αμίμητης Έιμι Γουάινχαουζ παίρνει σάρκα και οστά, ως ένα ταξίδι από την εφηβεία στην ενηλικίωση και τη δημιουργία ενός από τα πιο επιτυχημένα και θρυλικά μουσικά άλμπουμ της εποχής μας.

Τοτέμ
Ένα από τα πιο συζητημένα φεστιβαλικά φιλμ των τελευταίων ετών, βραβευμένο στην Μπερλινάλε με το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής. Η επτάχρονη Σολ περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνεται για τον πατέρα της.

18/4

Η Αρπαγή
Μια αφοσιωμένη στη δουλειά της μαία, φτάνει στα άκρα στην προσπάθειά της να γίνει μητέρα, όταν παράλληλα προσπαθεί να διαχειριστεί τον πρόσφατο χωρισμό της, την είδηση της εγκυμοσύνης της κολλητής της και την ένταση ενός απροσδόκητου one night stand.

25/4

Οι Αντίπαλοι
O σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο ("Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου", "Bones and All") υπογράφει ένα νέο καυτό ρομάντζο. Στην ταινία πρωταγωνίστρια είναι η Ζεντάγια, η εξαιρετικά ταλαντούχα και βραβευμένη με Έμι σταρ του τηλεοπτικού "Euphoria", η οποία ενσαρκώνει μία παίκτρια τένις που πλέον προπονεί το σύζυγό της (Μάικ Φέιστ). Όταν εκείνος σημειώνει μια σειρά από διαδοχικές ήττες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον παιδικό φίλο του και συμπτωματικά πρώην της συντρόφου - προπονήτριάς του (Τζος Ο'Κόνορ), γεγονός που πυροδοτεί ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον Γκουαντανίνο, οι πρωταγωνιστές του "Challengers" προετοιμάστηκαν για τους ρόλους τους κάνοντας επί τρεις μήνες εντατική προπόνηση με τον πρώην επαγγελματία τενίστα Μπραντ Γκίλμπερτ, ο οποίος επιπλέον διατήρησε ρόλο συμβούλου στην ταινία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το σάουντρακ υπογράφει το οσκαρικό δίδυμο των Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα
Η πρώτη ταινία της ομάδας των Unboxholics. Το κινηματογραφικό ντεμπούτο των αδερφών Καρπά, οι οποίοι έχουν ως βάση τη μακεδονική Αριδαία, συστήνεται ως μία περιπετειώδης ταινία τρόμου στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάκης απέναντι στη Φωτεινή Λεβογιάννη. Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη του "Μην Ανοίγεις την Πόρτα": "Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα. Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/05/2024

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.