"Ιστορίες Καλοσύνης": Σε ρυθμούς Eurythmics το teaser της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Δείτε τα πρώτα πλάνα του νέου φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη στο οποίο επανενώνεται σεναριακά με τον Ευθύμη Φιλίππου.

Ιστορίες Καλοσύνης teaser

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μόλις απέκτησε ελληνικό τίτλο και το πρώτο teaser της.

Το κλιπ των "Ιστοριών Καλοσύνης" κινείται στο ρυθμό του διάσημου τραγουδιού "Sweet Dreams" των Eurythimcs και αποτελείται από ένα σερί σύντομων πλανών που απεικονίζουν τους πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές της ταινίας. Ήτοι, τη για δεύτερη φορά οσκαρική Έμα Στόουν, χάρη στο "Poor Things", η οποία συνολικά συνεργάζεται για τέταρτη φορά με τον Λάνθιμο ("Η Ευνοούμενη", "Βληχή"), καθώς επίσης οι Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι και Τζέσι Πλέμονς μεταξύ άλλων. Θυμίζουμε, ακόμη, πως στις "Ιστορίες Καλοσύνης" ο Λάνθιμος δούλεψε το σενάριο για έκτη φορά στην καριέρα του με τον Ευθύμη Φιλίππου, έπειτα από τα επιτυχημένα φιλμ "Κυνόδοντας", "Άλπεις", "Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" και τη μικρού μήκους "Nimic".

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη οι "Ιστορίες Καλοσύνης" αποτελούν ένα τρίπτυχο παραμύθι με τρεις διαφορετικούς ήρωες. Πρόκειται για τους εξής: εναν άνδρα δίχως επιλογές που ζει ως φερέφωνο του αφεντικού του και προσπαθεί να ανακτήσει τον ελέγχο της ζωής του. Εναν αστυνομικό που επανενώνεται με τη γυναίκα του, η οποία είχε προηγουμένως εξαφανιστεί στη θάλασσα, αλλά τώρα φέρεται σαν ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος. Μία γυναίκα η οποία αναζητά αποφασιστικά ένα άτομο με τις απαραίτητες ικανότητες για να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Τώρα, εάν αναρωτιέστε για την ημερομηνία κυκλοφορίας των "Ιστοριών Καλοσύνης", η παραγωγός εταιρία ανακοίνωσε για τις ΗΠΑ την 21η Ιουνίου. Η ακριβής ελληνική πρεμιέρα ακόμα εκκρεμεί. Τέλος, σημειώνουμε πως δεν είναι απίθανο η ταινία του Λάνθιμου να προβληθεί για πρώτη φορά στο προσεχές 77ο Φεστιβάλ των Καννών (14-25/5).

Δείτε το teaser των "Ιστοριών Καλοσύνης":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

To PLEASURE & DISOBEDIENCE επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο CYPHER

Art films, exploitation films, ντοκιμαντέρ, εργαστήρια πειραματικού βίντεο και άλλα καινοτόμα φορμά έρχονται σε πρώτο πλάνο στη φετινή διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
13/12/2025

Ταινίες με σασπένς που βλέπουμε στους κινηματογράφους (11-17/12)

Απαγωγές, απρόβλεπτες καταστάσεις και τραγικές εξελίξεις θα βρείτε στις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.