3ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το Cinekid Festival

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων είναι η 10η Μαΐου 2024.

Σενάριο - Γράψιμο © Unseen Studio

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το Cinekid Festival (Ολλανδία), προκηρύσσουν τον Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου – Cinekid Script LAB, για ταινία μεγάλου μήκους ή και τηλεοπτική σειρά με παιδικό περιεχόμενο που απευθύνεται στις ηλικίες 4 – 12 ετών. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων είναι η 10η Μαΐου 2024.

Το Cinekid Script LAB, είναι το πιο αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου για παιδικό περιεχόμενο και έχει διάρκεια έξι μήνες με συναντήσεις στο Άμστερνταμ και το Βερολίνο, αλλά και διαδικτυακές συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας προσφέρει πλήρη υποτροφία για τους συντελεστές του πρότζεκτ που θα επιλεγεί.

Τη κριτική επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τα σενάρια απαρτίζουν οι:

  • Τζένη Βαφάκου - Διευθύντρια Προγράμματος Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος ΕΡΤ
  • Αγγελική Δαρλάση - Συγγραφέας, Θεατρική Συγγραφέας, Σεναριογράφος και Διδάσκουσα Δημιουργικής Γραφής
  • Αλέξανδρος Ρέλλος - Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος

Μέχρι σήμερα, δύο Έλληνες δημιουργοί, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής και ο Αλέξανδρος Ρέλλος έχουν λάβει υποτροφία από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και έχουν παρακολουθήσει το εξάμηνο πρόγραμμα Cinekid Script LAB για την ανάπτυξη των σεναρίων τους. 

Ο Αλέξανδρος Ρέλλος, ο οποίος έλαβε πέρυσι την υποτροφία με το σχέδιο σεναρίου "ΚΕΡΑΣΙ & ΖΟΥΚΙΝΙ" λέει: "Η εμπειρία μου ήταν συγκλονιστικά ευχάριστη όχι μόνο γιατί αισθάνομαι έντονα ότι το project μου μετέβη σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά επειδή αυτή η εμπειρία ήταν πέρα για πέρα προσωποποιημένη. Αρκετές φορές τέτοια εργαστήρια είναι διεκπεραιωτικά και / ή οι μέντορες δεν έχουν την διάθεση να εμβαθύνουν και να δουν ξεχωριστά το κάθε project και τις ανάγκες του. Ευτυχώς στην περίπτωση του Cinekid δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μάλιστα το ακριβώς αντίθετο. Δεν είχα αντιληφθεί πόσο απαραίτητη ήταν αυτή η εμπειρία για μένα ως σεναριογράφο μέχρι να την ζήσω."

Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου Cinekid Script LAB, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

www.athicff.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.