Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας

Τις απονομές των βραβείων ακολούθησε η ελληνική πρεμιέρα της Βραζιλιάνικης ταινίας "Portrait of a Certain Orient", παρουσία της αραβικής καταγωγής ηθοποιού Wafa'a Celine Halawi, που πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Kino Athens

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, το 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Κino Athens, με την τελετή λήξης που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και περιλάμβανε βραβεύσεις στα ελληνικά και διεθνή διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και στο νεοσύστατο παιδικό τμήμα Κino Junior. Τις απονομές των βραβείων ακολούθησε η ελληνική πρεμιέρα της Βραζιλιάνικης ταινίας "Portrait of a Certain Orient", παρουσία της αραβικής καταγωγής ηθοποιού Wafa'a Celine Halawi, που πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Kino Athens

Το Φεστιβάλ παρουσίασε 80 ανεξάρτητες ταινίες από όλο τον κόσμο, μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας και animation, από ένα ευρύ φάσμα θεματικών, με την ελευθερία που διακατέχει το ανεξάρτητο σινεμά παγκοσμίως. Ταινίες που παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο, υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περίπου 8.000 θεατές όλων των ηλικιών, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους συγχρόνως, στο Σεράφειο και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Εκτός από τις πολυάριθμες προβολές, συζητήσεις, εργαστήρια και masterclasses εμπλούτισαν το πρόγραμμα του φετινού Kino Athens, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ παράλληλα, την προβολή των φετινών ταινιών υποψήφιων για το Βραβείο Κοινού LUX 2024 παραχώρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας.

Kino Athens

Σε ό,τι αφορά τα φετινά Βραβεία του Kino Athens, μετά τις συνεδριάσεις τους, οι ειδικές επιτροπές, που απαρτίζονταν από Έλληνες και Διεθνείς επαγγελματίες του κινηματογράφου, αποφάσισαν για τα εξής:

  • Το Χρυσό Ελαφάκι της Πόλης των Αθηνών απονεμήθηκε στην παιδική ταινία "Vivarium" του Daan Lucas από την Ολλανδία.

Kino Athens

Εθνικό Διαγωνιστικό

  • Το Χρυσό Ελάφι Μικρού Μήκους για το Εθνικό Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην ταινία "Iota Period Omega", του Αλέξη Αλεξίου.
  • Το Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους για το Εθνικό Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην ταινία "Στον ουρανό του τίποτα με τα ελάχιστα", του Χρήστου Ανδριανόπουλου.

Kino Athens

Διεθνές Διαγωνιστικό

  • Το Χρυσό Ελάφι Μικρού Μήκους για το Διεθνές Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην Πορτογαλική ταινία "Dildotectónica", του Tomás Paula Marques. 
  • Το Χρυσό Ελάφι Μεγάλου Μήκους για το Διεθνές Διαγωνιστικό απονεμήθηκε στην διάσημη Γαλλίδα δημιουργού Claire Simon, για την ταινία της "Nοtre Corps", που προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, ενώ το βραβείο κατά την τελετή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρέλαβε η ίδια η σκηνοθέτιδα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας της. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.