Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 14/3

Η Κρίστεν Στιούαρτ, ένας οσκαρικά υποψήφιος τίτλος και η περσινή Χρυσή Άρκτος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ματωμένος Δεσμός 2 «Ματωμένος Δεσμός»

Η Κρίστεν Στιούαρτ, ένας οσκαρικά υποψήφιος τίτλος και η περσινή Χρυσή Άρκτος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ματωμένος Δεσμός

Η σκηνοθέτρια Ρόουζ Γκλας, η οποία πριν μερικά χρόνια παρέδωσε την άψογη ταινία τρόμου "Saint Maud", επιστρέφει αυτήν τη φορά με μία βίαιη περιπέτεια εκδίκησης. Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται οι Κρίστεν Στιούαρτ και Άννα Μπαρίσνικοφ, οι οποίες ενσαρκώνουν δύο γυναίκες με πάθος για τη γυμναστική. Η κοινή ενασχόλησή τους τις φέρνει εγγύτερα, πυροδοτώντας μια σχέση γεμάτη ένταση. Ο ερωτισμός, όμως, σύντομα μετατρέπεται σε φθόνο, φέρνοντάς τες σε μια σύγκρουση με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.

Εγώ, ο Καπετάνιος

Δύο ονειροπόλοι έφηβοι από τη Σενεγάλη, αποφασίζουν να ρισκάρουν τα πάντα και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ώστε να φτάσουν στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Το ταξίδι τους, όμως, μετατρέπεται σε μια εφιαλτική οδύσσεια η οποία φτάνει την ανθρωπιά τους στα όριά της. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο εμβληματικός Ματέο Γκαρόνε ("Γόμορρα", "Dogman"), με το φιλμ διεκδικεί το Όσκαρ διεθνούς ταινίας ενώ έχει αποσπάσει το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βενετίας.

Στο Ποταμόπλοιο

Ο πολύπειρος σκηνοθέτης Νικολά Φιλιμπέρ, έγραψε ιστορία στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου (2023) κατακτώντας τη Χρυσή Άρκτο με ένα γλυκόπικρο ντοκιμαντέρ παρατήρησης που επιχειρεί να εμβαθύνει στα άδυτα του ανθρώπινου υποσυνείδητου. Η κάμερα του Γάλλου καταγράφει την καθημερινότητα στον Αδάμαντα, ένα πλωτό κέντρο ημέρας στο Σηκουάνα, το οποίο καλωσορίζει ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας το είδος φροντίδας που τους βοηθά να αναρρώσουν ή να αναπτερώσουν το ηθικό τους.

Ένα για το Δρόμο

Γερμανική δραματική κωμωδία. Ένας νεαρός και γεμάτος αυτοπεποίθηση άντρας, ο Μαρκ, απολαμβάνει τη ζωή στο έπακρο. Τόσο όσον αφορά την καριέρα του, όπου σημειώνει μόνο επιτυχίες, όσο και όταν κάνει ξέφρενες νυχτερινές εξορμήσεις σε μια σειρά από μπαρ. Τα δεδομένα ανατρέπονται, όμως, όταν ένα βραδινό αλκοτεστ τον φέρνει αντιμέτωπο με την απώλεια του διπλώματός του και με το γεγονός πως, κατά πάσα πιθανότητα, έχει σοβαρό θέμα με το αλκοόλ.

Άγρια Φύση

Η δεύτερη περιπέτεια του Αυστραλού αστυνομικού Άαρον Φαλκ (Έρικ Μπάνα). Πέντε γυναίκες συμμετέχουν σε ένα εταιρικό καταφύγιο πεζοπορίας, αλλά μόνο τέσσερις ολοκληρώνουν τη διαδρομή. Ύστερα από μια ανησυχητική κλήση της πληροφοριοδότη τους προτού εξαφανιστεί, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες Άαρον Φαλκ και Κάρμεν Κούπερ κατευθύνονται βαθιά στις οροσειρές Γκιραλάνγκ για να ερευνήσουν, με την ελπίδα να τη βρουν ζωντανή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.