Ο "Κυνόδοντας" στον Κύκλο Προβολών "Τέχνη και Ψυχιατρική" στον κινηματογράφο Τριανόν

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις ψυχοθεραπεύτριες Αργυρώ Κυριαζή και Νάντια Μπεργιαννάκη και το κοινό για την ταινία.

Ο 'Κυνόδοντας' στα Όσκαρ!

Ο κλάδος "Τέχνη και Ψυχιατρική" της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) συνεχίζει για 16η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν με γενικό τίτλο "Ακρότητες". Στο πλαίσιο αυτό, θα προβληθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, 5 μ.μ., η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας".

Ο "Κυνόδοντας" (2009) απετέλεσε το όχημα για τη διεθνή αναγνώριση του Γιώργου Λάνθιμου (υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2011 και πολλά άλλα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ) προτείνοντας τη δική του προσωπική κινηματογραφική γραφή, προκειμένου να εκφράσει το δυστοπικό του σύμπαν. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Michele Valley, Αγγελική Παπούλια, Μαίρη Τσώνη.

Ο πατέρας η μητέρα και τα τρία τους παιδιά, ζουν σε έναν απομονωμένο μικρόκοσμο, μία πολυτελή κατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι, ζουν χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα, διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και αθλούνται, σύμφωνα με τους κανόνες και τις τελετουργίες που έχουν επιβληθεί από τους γονείς. 

Η ταινία μέσα από ένα παιχνίδι συμβολισμών, κάνει ένα ακραίο σχόλιο πάνω στη δυναμική της οικογένειας και στις εξουσιαστικές κοινωνικές δομές μιας περίκλειστης κοινωνίας, που δεν επιτρέπει στα μέλη της την ενηλικίωση και την αυτονόμηση. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για την ταινία. Συζητούν οι ψυχοθεραπεύτριες: Αργυρώ Κυριαζή και Νάντια Μπεργιαννάκη.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης για δωρεάν θερινό σινεμά

Πέντε βραδιές θερινού κινηματογράφου στην Κυψέλη, με αγαπημένες ταινίες που μιλούν για τη φιλία, τον έρωτα, την οικογένεια και τα νέα ξεκινήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/07/2026

Κι αν το "Σουέλ" είναι η καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Σαν βαθύ κύμα που ταξιδεύει αθόρυβα στους ωκεανούς, το "Σουέλ" του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy) φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια ιστορία ναυτοσύνης, μνήμης και ανεκπλήρωτου έρωτα, με φόντο τη ζωή ενός καπετάνιου που επιστρέφει στα ανοιχτά του παρελθόντος του.

Κορυφαίοι διεθνείς και Έλληνες δημιουργοί στα "Κύματα"

Ένας από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει στην Κεφαλονιά με προβολές, μουσική και θέατρο σκιών.

Ελληνικό box office: Θα φτάσει η "Οδύσσεια" το ένα εκατομμύριο θεατές;

Με ελάχιστη πτώση το δεύτερο τετραήμερό του, παρά την κακοκαιρία της Παρασκευής, το ομηρικό έπος του Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη ξεπεράσει τους 400.000 θεατές και τρέχει με σπασμένα φρένα για επιδόσεις ρεκόρ.

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Η Οδύσσεια του Christopher Nolan "σπάει" ρεκορ προβολών στα Village Cinemas

Η Οδύσσεια έχει γίνει το "must" του καλοκαιριού, με ρεκορ προβολών να ξεπερναεί τα 153.000 εισιτήρια στα Village Cinemas και extra προβολές.