Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες το Μάρτιο

Η άνοιξη μπαίνει με πρωταγωνιστή στις μαρκίζες τον arthouse κινηματογράφο.

Ματωμένος Δεσμός 1 «Ματωμένος Δεσμός»

Η άνοιξη μπαίνει με πρωταγωνιστή στις μαρκίζες τον arthouse κινηματογράφο.

7/3

Μαμά Γκλόρια
Συναισθηματικά φορτισμένο οικογενειακό δράμα. Η εξάχρονη Κλεό αγαπά την νταντά της Γκλόρια περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Ωστόσο, θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα του αποχωρισμού, όταν η Γκλόρια θα πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα της για να φροντίσει τα δικά της παιδιά.

14/3

Εγώ, Καπετάνιος
Δύο ονειροπόλοι έφηβοι από τη Σενεγάλη, αποφασίζουν να ρισκάρουν τα πάντα και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ώστε να φτάσουν στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Το ταξίδι τους, όμως, μετατρέπεται σε μια εφιαλτική οδύσσεια η οποία φτάνει την ανθρωπιά τους στα όριά της. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο εμβληματικός Ματέο Γκαρόνε ("Γόμορρα", "Dogman"), με το φιλμ διεκδικεί το Όσκαρ διεθνούς ταινίας ενώ έχει αποσπάσει το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βενετίας.

Ματωμένος Δεσμός
Η σκηνοθέτρια Ρόουζ Γκλας, η οποία πριν μερικά χρόνια παρέδωσε την άψογη ταινία τρόμου "Saint Maud", επιστρέφει αυτήν τη φορά με μία βίαιη περιπέτεια εκδίκησης. Στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται οι Κρίστεν Στιούαρτ και Άννα Μπαρίσνικοφ, οι οποίες ενσαρκώνουν δύο γυναίκες με πάθος για τη γυμναστική. Η κοινή ενασχόλησή τους τις φέρνει εγγύτερα, πυροδοτώντας μια σχέση γεμάτη ένταση. Ο ερωτισμός, όμως, σύντομα μετατρέπεται σε φθόνο, φέρνοντάς τες σε μια σύγκρουση με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.

Στο Ποταμόπλοιο
Ο πολύπειρος σκηνοθέτης Νικολά Φιλιμπέρ, έγραψε ιστορία στο 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου (2023) κατακτώντας τη Χρυσή Άρκτο με ένα γλυκόπικρο ντοκιμαντέρ παρατήρησης που επιχειρεί να εμβαθύνει στα άδυτα του ανθρώπινου υποσυνείδητου. Η κάμερα του Γάλλου καταγράφει την καθημερινότητα στον Αδάμαντα, ένα πλωτό κέντρο ημέρας στο Σηκουάνα, το οποίο καλωσορίζει ενήλικες που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, προσφέροντας το είδος φροντίδας που τους βοηθά να αναρρώσουν ή να αναπτερώσουν το ηθικό τους.

21/3

Το Χρέος του Εκτελεστή
Ο οσκαρικός Μάικλ Κίτον σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα αγωνιώδες θρίλερ, στο οποίο υποδύεται έναν πληρωμένο δολοφόνο που ανακαλύπτει πως έχει άνια. Τότε, προτού τον εγκαταλείψει το μυαλό του, θα πρέπει να αναλάβει μια τελευταία αποστολή για να σώσει το γιό του.

Άσπιλη
Ταινία τρόμου με τη δημοφιλή σταρ Σίντι Σουίνι ("Euphoria", "Λατρεύω να σε Μισώ", "Madame Web"), η οποία ερμηνεύει μια καλόγρια, ολόψυχα αφοσιωμένη στην πίστη της. Όταν, όμως, αποδέχεται μία θέση σε σημαντικό ιταλικό μοναστήρι, πρόκειται να αντιληφθεί πως το νέο σπίτι της κρύβει σκοτεινά και τρομακτικά μυστικά.

Οι Άποικοι
Νοτιοαμερικάνικο γουέστερν βραβευμένο στις Κάννες, η επίσημη πρόταση της Χιλής στα 96α Όσκαρ. Στη Χιλή του 19ου αιώνα, τρεις ιππείς προσλαμβάνονται από έναν πλούσιο γαιοκτήμονα για να καταγράψουν την περίμετρο της εκτεταμένης περιουσίας του. Σύντομα, όμως, αυτή η διοικητική αποστολή θα μετατραπεί σε ένα αιματοβαμμένο κυνήγι των ιθαγενών της περιοχής.

Μινόρε
Εν τη γεννέσει cult movie δια χειρός Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα. Κάποια υγρή καλοκαιρινή νύχτα, μια παραλία της Ελλάδας γεμάτη από μουσική και χορούς, καλύπτεται ξαφνικά από ομίχλη. Παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, άλλους τους τραβούν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα  μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη, και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς.

28/3

Το Αγόρι του Θεού
Ο βετεράνος Μάρκο Μπελόκιο ("Ο Προδότης") φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια σκανδαλώδη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την περίπτωση ενός παιδιού εβραϊκής πίστης, το οποίο απήχθει από έναν ιερέα το 1858 για να προσηλυτιστεί στον καθολικισμό.

Η Χίμαιρα
Το νέο φιλμ της ταλαντούχας Αλίτσε Ρορβάκερ ("Τα Θαύματα", "Ευτυχισμένος Λάζαρος"). Ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών, του τσιμέντου της πόλης και του πράσινου της φύσης, μια ομάδα αρχαιολόγων έρχεται αντιμέτωπη με τους κύκλους της μαύρης αγοράς αρχαιοτήτων. Πρωταγωνιστεί ο Τζος Ο’Κόνορ ("The Crown").

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.