"Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου": Τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς

Ξεχωριστή στιγμή, μεταξύ άλλων, και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ "Ζάκρος" του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου ©Pinelopi Gerasimou

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το "Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου", τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και  σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Μετά από δύο δεκαετίες χωρίς κινηματογραφική αίθουσα, η μεγάλη οθόνη του ιστορικού και πλήρως αποκατεστημένου χώρου του Σινέ Ελευσίς ρίχνει ξανά κινηματογραφικό φως στην πόλη της Ελευσίνας. Μετά την θερμή υποδοχή του "IIN SITU REALITIES – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ελευσίνας", που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της χρονιάς του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι προβολές που εντάσσονται στο "Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου" παίρνουν τη μορφή μιας αποφασιστικής χειρονομίας που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης, της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας.

Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου
©John Kouskoutis

Μετά το πρώτο τριήμερο (1 έως 3 Μαρτίου) με τις ταινίες του Φίλιππου Κουτσαφτή, "Αγέλαστος Πέτρα" και "Οι Ελευσίνιοι", όπως επίσης και το νέο ντοκιμαντέρ "Με το στάχυ στη φανέλα" των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου & Άννας Ψαρρά, ακολουθεί το δεύτερο τριήμερο (29 έως 31 Μαρτίου) που αντλεί έμπνευση από την μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων και παρουσιάζει ανεξίτηλες στιγμές από την οπτική τεκμηρίωση εμβληματικών δράσεων της 2023 Ελευσίς που έλαβαν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας. Ξεχωριστή στιγμή και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ "Ζάκρος" του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Ζάκρος
"Ζάκρος"

Το τρίτο τριήμερο (12 έως 14 Απριλίου) θα είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, ενώ θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την τέχνη της κινηματογραφικής τεκμηρίωσης και καταγραφής.

Εισιτήρια: 5€ γενική είσοδος (μία προβολή) | 3€ μειωμένο (μία προβολή) | 8€ ημερήσιο εισιτήριο (δυο προβολές)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.