"Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου": Τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ στο ιστορικό Σινέ Ελευσίς

Ξεχωριστή στιγμή, μεταξύ άλλων, και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ "Ζάκρος" του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου ©Pinelopi Gerasimou

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Σινέ Ελευσίς το "Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου", τρία θεματικά τριήμερα προβολών ντοκιμαντέρ που σχετίζονται με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα, την πόλη, αλλά και  σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από καίρια και διαχρονικά ζητήματα. Πάντα με μια κρυφή φιλοδοξία να μετατραπεί η Ελευσίνα σε τοπόσημο μιας ξεχωριστής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Μετά από δύο δεκαετίες χωρίς κινηματογραφική αίθουσα, η μεγάλη οθόνη του ιστορικού και πλήρως αποκατεστημένου χώρου του Σινέ Ελευσίς ρίχνει ξανά κινηματογραφικό φως στην πόλη της Ελευσίνας. Μετά την θερμή υποδοχή του "IIN SITU REALITIES – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ελευσίνας", που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της χρονιάς του τίτλου της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, οι προβολές που εντάσσονται στο "Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου" παίρνουν τη μορφή μιας αποφασιστικής χειρονομίας που επιδιώκει την οργανική και λειτουργική ενσωμάτωση του Σινέ Ελευσίς στην πολιτιστική καθημερινότητα της πόλης, της ευρύτερης ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής πραγματικότητας.

Μυστήριο 176 Μέρες Κινηματογράφου
©John Kouskoutis

Μετά το πρώτο τριήμερο (1 έως 3 Μαρτίου) με τις ταινίες του Φίλιππου Κουτσαφτή, "Αγέλαστος Πέτρα" και "Οι Ελευσίνιοι", όπως επίσης και το νέο ντοκιμαντέρ "Με το στάχυ στη φανέλα" των Γιάννη Κανάκη, Γιάννη Παναγιωταράκου & Άννας Ψαρρά, ακολουθεί το δεύτερο τριήμερο (29 έως 31 Μαρτίου) που αντλεί έμπνευση από την μυθική γεωγραφία των αρχαιολογικών χώρων και παρουσιάζει ανεξίτηλες στιγμές από την οπτική τεκμηρίωση εμβληματικών δράσεων της 2023 Ελευσίς που έλαβαν χώρα στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας. Ξεχωριστή στιγμή και η προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ "Ζάκρος" του Φίλιππου Κουτσαφτή, αποτέλεσμα της επίμονης και μακρόχρονης επιστροφής του στην ομώνυμη περιοχή του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Ζάκρος
"Ζάκρος"

Το τρίτο τριήμερο (12 έως 14 Απριλίου) θα είναι αφιερωμένο στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ, ενώ θα πλαισιωθεί από εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με την τέχνη της κινηματογραφικής τεκμηρίωσης και καταγραφής.

Εισιτήρια: 5€ γενική είσοδος (μία προβολή) | 3€ μειωμένο (μία προβολή) | 8€ ημερήσιο εισιτήριο (δυο προβολές)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.