Οι ελληνικές ταινίες που παίζουν στο 5ο Positively Different Short Film Festival

Αυτές είναι οι μικρού μήκους που ανυπομονούμε να δούμε σύντομα στη διοργάνωση που αποθεώνει τη διαφορετικότητα.

Αερολίν μικρού μήκους 1 «Αερολίν»

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για το 5ο Positively Different Short Film Festival (7-10/3, Άστορ), τη διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός αναδεικνύοντας μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο που αποθεώνουν δημιουργικά τη διαφορετικότητα. Λίγο πριν ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, σας παρουσιάζουμε τις ελληνικές ταινίες που πρόκειται να παρουσιαστούν στο πλαίσιό του.

Αερολίν (Αλέξης Κουκιάς)

Αερολίν μικρού μήκους 2
"Αερολίν"

Η Σάντυ είναι 30 χρονών, απόφοιτος δραματικής και έχει άσθμα. Απόψε παίζει στο θέατρο. Πριν από αυτό, πρέπει να διδάξει γιόγκα, να δουλέψει ως κλόουν και να πάει σε μία οντισιόν. Σε αυτήν την εξίσωση, κάπως πρέπει να προσπαθήσει να χωρέσει τον Σπύρο, το αγόρι της. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Βλαγκοπούλου ("Animal").

Handbrake (Αντιγόνη Καρνεσιώτη)

Handbrake μικρού μήκους
"Handbrake"

Μια καλοκαιρινή ημέρα δύο άγνωστες μεταξύ τους Αθηναίες διεκδικούν το χώρο τους σε μια μη προσβάσιμη πόλη.

Βουλολίμνα (Νεφέλη Παπαϊωάννου)

Βουλολίμνα μικρού μήκους
"Βουλολίμνα"

Ένα σύγχρονο πορτρέτο δύο λιμνών στην Κρήτη (Κουρνά και Αγιά) που περιλαμβάνει όλα τα ζώντα και μη πλάσματα, πραγματικά και φανταστικά: ζώα, φυτά, νεράιδες, τουρίστες, ακόμα και πλαστικά ποδήλατα.

Good Girls Club: A Virginity Odyssey (Δημήτρης Τσακαλέας & Λήδα Βαρτζιώτη)

Good Girls Club A Virginity Odyssey2
"Good Girls Club: A Virginity Odyssey"

Τη νύχτα του εορτασμού των 18ων γενεθλίων τους, δύο κολλητές έχουν αποστολή να χάσουν την παρθενιά τους. Τίποτα δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο σε αυτήν την οδύσσεια παρθενίας που μετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης και φιλίας.

Lumen (Ειρήνη Τζούλια)

Lumen μικρού μήκους
"Lumen"

[προειδοποίηση περιεχομένου: θάνατος, δολοφονία]
23 Ιουλίου 2018. Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ξεσπά η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά στην Ιστορία του 21ου αιώνα. H προσωπική απώλεια συντίθεται με τη συλλογική καταστροφή, σε ένα ημερολόγιο εξαϋλωμένων τοπίων, αποσπασματικών μαρτυριών και εικόνων που αναζητούν μετατραυματικά λίγο φως…

Δηκεοσίνη / Justis (Nικήτας Σιφονιός & Άγγελος Μπαράι)

Δηκεοσίνη μικρού μήκους
"Δηκεοσίνη / Justis"

[προειδοποίηση περιεχομένου: αστυνομική βία, δολοφονία]
Μία συνέντευξη με τον πατέρα του Νίκου Σαμπάνη, που πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε σε μία αστυνομική καταδίωξη. Η ταινία επικεντρώνεται στον πόνο της απώλειας και φέρνει στο προσκήνιο τις συνέπειες των προκαταλήψεων και του ρατσισμού κατά μίας ευάλωτης κοινωνικής ομάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.