Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/2

Η επιστροφή στο συναρπαστικό κόσμο του πλανήτη Αράκις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Dune: Μέρος Δεύτερο νέο «Dune: Μέρος Δεύτερο»

Η επιστροφή στο συναρπαστικό κόσμο του πλανήτη Αράκις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Dune: Μέρος Δεύτερο

Το sci-fi έπος του Ντενί Βιλνέβ ολοκληρώνεται θεαματικά. Μπορεί να ανέβαλε την πρεμιέρα του για μερικούς μήνες λόγω των απεργιών του περασμένου καλοκαιριού, ωστόσο, το σμίξιμο με τον φανταστικό κόσμο που εμπνεύστηκε ο Φρανκ Χέρμπερτ και σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ, βρίσκεται προ των πυλών. Στο σίκουελ επιστρέφουμε στην έρημο του Αράκις για να δούμε τον Πολ Ατρείδη (Τιμοτέ Σαλαμέ) να ενστερνίζεται όλο και περισσότερο το ρόλο του ως ηγέτη, καθώς εκπαιδεύεται με στόχο να εκδικηθεί τη διάλυση του Οίκου του. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνεται η σχέση του με την Τσάνι (Ζεντάγια) ενώ παράλληλα, καλείται να αποτρέψει τις δυσοίωνες εξελίξεις που βλέπει στο μέλλον του. Θυμίζουμε πως στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε ακόμα, τη Φλόρενς Πιού, η οποία κρατά το ρόλο της πριγκίπισσας Ιρουλάν, όπως επίσης τον Όστιν Μπάτλερ που υποδύεται τον Φέιντ Ραούτα Χάρκοναν - τον ανηψιό του Βαρόνου Χάρκονεν (Στέλαν Σκάρσκγκαρντ).

Περάσματα

Ερωτικό τρίο με τους Φραντς Ρογκόφσκι, Αντέλ Εξαρχόπουλος και Μπεν Γουίσο. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Άιρα Σακς ("Μικροί Κύριοι", "Η Αγάπη είναι Παράξενη"), σκηνοθετεί τους Φραντς Ρογκόφσκι, Μπεν Γουίσο και Αντέλ Εξαρχόπουλος σε ένα ισορροπημένα ανάλαφρο και δραματικό λαβ στόρι, όπου οι χαρακτήρες των τριών σταρ μπλέκονται σε ένα ερωτικό τρίγωνο με απρόβλεπτες συνέπειες στις ζωές τους.

Ο Πάγος που Καίει

Ιστορία ενηλικίωσης του Άντονι Τσεν ("Η Εποχή της Βροχής"). Με φόντο την πόλη Γιαντζί της βορείου Κίνας, τρεις νεαρή ενήλικες σε ψυχολογικό και υπαρξιακό αδιέξοδο σμίγουν απροσδόκητα, σχηματίζοντας ένα ερωτικό τρίγωνο σε μια απόπειρα να απαλύνουν τις μοναξιές τους.

Άκουσέ με

Κοινωνικό δράμα της Μαρίας Ντούζα με διεθνή φεστιβαλική καριέρα. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η κωφή έφηβη Βαλμίρα αναγκάζεται να φύγει από ειδικό σχολείο στην Αθήνα και επιστρέφε στο αποκομμένο νησί του πατέρα της. Εκεί, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της απομόνωσης και του ρατσισμού – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά κυρίως των δικών της.

Μια Γυναίκα

Αστυνομικό θρίλερ με την Σοφί Μαρσό. Μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά, η Σοφί Μαρσό, προσθέτει έναν ακόμα απαιτητικό ρόλο την πληθωρική φιλμογραφία της. Συγκεκριμένα, υποδύεται μια αστυνομικό με σιδερένια πυγμή και άτεγκτη ηθική, η οποία όμως ωθείται στα άκρα όταν συνειδητοποιεί πως ο σύζυγός της έχει μια κρυφή διπλή ζωή.

Πρίμα Μπαλαρίνα

Η Ντάιαν Κρούγκερ χορεύει για τα μπαλέτα Μπολσόι. Δράμα εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Τζόι Γουόμακ, της Αμερικανίδας η οποία εγκατέλειψε την οικογένειά της στο Τέξας σε ηλικία μόλις 15 ετών, για να ταξιδέψει στη Μόσχα και να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να γίνει μία από τις ελάχιστες χορεύτριες της πατρίδας της που έγιναν δεκτές στα μπαλέτα Μπολσόι.

Οι Περιπέτειες του Επιθεωρητή Σαν

Μια αράχνη-ντετέκτιβ καλείται να διαλευκάνει ένα έγκλημα αλά Αγκάθα Κρίστι. Σανγκάη, 1934. Κάτω από την επιφάνεια, στον κόσμο των εντόμων οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σα σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Σαν – που ανήκει στο είδος της αράχνης κυνηγού- καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.