"Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα": Εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους

Τα παιδιά απαντούν τι ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν και πώς βλέπουν οι ίδιοι το μέλλον τους στην Ελευσίνα.

Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα ©Vangelis Patsialos

Από την 1 έως τις 3 Μαρτίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το Exile Room, παρουσιάζει τον 2ο κύκλο του έργου "Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα", με τίτλο "Αντικατοπτρισμοί", και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε εφήβους και νέους 15 έως 20 ετών. Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο που θα ωθήσει τους συμμετέχοντες να αναρωτηθούν πώς το τοπίο όπου μεγάλωσαν καθρεφτίζεται στις αποφάσεις τους για το μέλλον. Θα μάθουν πώς μπορούν να πουν μια ιστορία μέσα από εικόνες και ήχους, αντλώντας έμπνευση από τις βιομηχανίες και τους αποβιομηχανοποιημένους χώρους της Ελευσίνας αλλά κι από τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Θα μάθουν πώς να συνδυάζουν πολυδιάστατες εικόνες και υφές, τραβηγμένες μέσα από κάμερες, μαζί με ηχοτοπία και συνεντεύξεις, για να συνθέσουμε τη δική μας αφήγηση.

Μυστήριο 156 Ιστορίες για την Ελευσίνα
©Vangelis Patsialos

Έπειτα από μία σύντομη εισαγωγή στα κινηματογραφικά και ηχητικά μέσα, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες και θα συλλέξουν εικόνες και ήχους της πόλης, χρησιμοποιώντας αναλογικές κινηματογραφικές VHS κάμερες και συσκευές ηχογράφησης. Ο αντίλαλος του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου του ΚΡΟΝΟΥ, ο αλμυρός απόηχος των Ναυπηγείων, οι ατσάλινοι κρότοι της Χαλυβουργικής αλλά και το βουητό των ανθρώπων που πηγαίνουν καθημερινά στη δουλειά θα ντύσουν ένα διαφορετικό πορτρέτο της Ελευσίνας, σε μια μικρού μήκους ταινία φτιαγμένη από τα παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη. Ο μοναδικός διάλογος που θα ακούγεται στην ταινία θα είναι οι μεταξύ τους συζητήσεις: Τι ονειρεύονται να γίνουν όταν μεγαλώσουν; Πώς βλέπουν οι ίδιοι το μέλλον τους στην Ελευσίνα; 

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις: 
Παρασκευή 1 Μαρτίου, 6-8 μ.μ.
Σάββατο 2 Μαρτίου, 11 π.μ.-3 μ.μ.
Κυριακή 3 Μαρτίου, 11 π.μ.-3 μ.μ.

Δωρεάν συμμετοχή | Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.