Ύποπτος

2,5

Ο βιρτουόζος σκηνοθέτης του «Σημείου Βρασμού» υπογράφει ακόμη ένα αγωνιώδες θρίλερ αδιάκοπης έντασης με εύστοχα όσο και διδακτικά καταγγελτικά μηνύματα.

Ύποπτος

Πρώην σεφ και ηθοποιός ο οποίος από το 2019 πέρασε πίσω από την κάμερα, ο γεννημένος στο Λίβερπουλ Φίλιπ Μπαραντίνι έκανε διεθνή αίσθηση με το προ τριετίας "Σημείο Βρασμού", ένα γαστριμαργικό δράμα καταιγιστικής δράσης κι ακατάπαυστης έντασης γυρισμένο με ένα και μόνο πλάνο. Λιγότερο εντυπωσιακός, αλλά πάντα πιστός σε μια αγωνιώδη αφήγηση που δεν αφήνει το θεατή να πάρει ανάσα, υπογράφει τώρα ένα πολιτικοκοινωνικά επίκαιρο θρίλερ, το οποίο ξεκινάει με μια βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου. Ο εικοσάχρονος, πακιστανικής καταγωγής Χάρι μόλις έχει φύγει από το σταθμό για το σπίτι των γονιών του στην εξοχή, στο οποίο θα διανυκτερεύσει μόνος. Εκεί, όμως, θα διαπιστώσει έντρομος πως μέσα από το διαδίκτυο έχει "ταυτοποιηθεί" ως ο καταζητούμενος τρομοκράτης και έχει γίνει στόχος οργισμένων εκδικητών, οι οποίοι φτάνουν οπλισμένοι στην πόρτα του.


Πατώντας σε μια μινιμαλιστική, σχεδόν προσχηματική πλοκή, ο Μπαραντίνι κουρδίζει με ακρίβεια το σασπένς και εντυπωσιάζει με τη βιρτουοζιτέ του. Λιτός και άμεσος, αποφεύγει τις εξόφθαλμες υπερβολές, όχι όμως και τα εύστοχα, αλλά διδακτικά καταγγελτικά μηνύματα ενάντια στη μισσαλόδοξη αυθαιρεσία των social media.   

Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Ύποπτος

Accused
2,5
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 88 '
  • Φίλιπ Μπαραντίνι

Καθώς ταυτοποιείται διαδικτυακά ως ύποπτος τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου, ο εικοσάχρονος Χάρι θα γίνει στόχος οργισμένων εκδικητών, οι οποίοι φτάνουν στην πόρτα του σπιτιού του με οργισμένες διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι συγκινητικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Φιλμ που θα σας αγγίξουν και θα σας ζεστάνουν που παίζονται έως και την Τετάρτη 30/4.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2025

Οι 40+1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι

Όλα τα κινηματογραφικά must που θα βρεθούν στις μαρκίζες τους επόμενους μήνες, οι τίτλοι που θα μετράμε φέτος μαζί με τις βουτιές και τα παγωτά.

Είναι δυνατόν οι "Αμαρτωλοί" να γκρεμίσουν ολόκληρο Χόλιγουντ;

Η έξοχη ταινία του Ράιαν Κούγκλερ έχει φέρει απροσδόκητες αναταράξεις στα αμερικανικά στούντιο - καλές και κακές!

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (24-30/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Πώς γυρίστηκε το καταιγιστικό "Παρίσι του Σουλεϊμάν"

Τα σημεία - κλειδιά για το κοινωνικό θρίλερ με φόντο την Πόλη του Φωτός με ήρωα ένα νεαρό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει σε αφιλόξενες συνθήκες.

Και στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα η ελληνική ταινία "Pirateland"

Η μικρού μήκους του Σταύρου Πετρόπουλου συνεχίζει τη διεθνή πορεία της σε κορυφαίες κινηματογραφικές διοργανώσης.