Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 1/2

Ο νέος Χαγιάο Μιγιαζάκι και ο ξανά βιτριολικός Ράντου Ζούντε προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός «Το Αγόρι και ο Ερωδιός»

Ο νέος Χαγιάο Μιγιαζάκι και ο ξανά βιτριολικός Ράντου Ζούντε προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός

Animation του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα. Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η καινούρια δημιουργία του αγαπημένου Χαγιάο Μιγιαζάκι ("Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων", "Το Κινούμενο Κάστρο") αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική προσθήκη στη φιλμογραφία του. Η δράση περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι που αναζητά τη μητέρα του σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν νεκρά και ζωντανά όντα. Εκεί η έννοια της ύπαρξης αποκτά νέα σημασία και ο ήρωας ετοιμάζει να βιώσει μια πρωτόγνωρη περιπέτεια. Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων και βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα καλύτερου animation.

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου

Ο Ρουμάνος δημιουργός του "Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό" ξαναχτυπά. Ο βιτριολικός Ράντου Ζούντε σκαρφίζεται ένα αιχμηρό κοινωνικό δράμα διανθισμένο με καυστικό χιούμορ, στο οποίο ένας κακοπληρωμένος βοηθός παραγωγής αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός εταιρικού βίντεο για λογαριασμό πολυεθνικής, το οποίο αφορά την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρις ότου ένας εκ των συνεντευξιαζόμενων κάνει μια δήλωση η οποία υποχρεώνει τον πρώην βοηθό και νυν σκηνοθέτη να την ανασκευάσει, ώστε να αρμόζει με το επιθυμητό αφήγημα της εταιρείας.

Πλάνο 75

Γιαπωνέζικο δραματικό sci-fi. Σε μια δυστοπική μελλοντική εκδοχή της Ιαπωνίας, για να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη γήρανση των πολιτών η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο μέσω του οποίου παροτρύνει τους ηλικιωμένους άνω των 75 να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία. Σε αυτό το πλαίσιο, μια γυναίκα που βρίσκεται στην "κομβική" ηλικία και μια εργάτρια από τις Φιλιππίνες καλούνται σύντομα να αντιμετωπίσουν οδυνηρά διλήμματα ζωής και θανάτου. Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Ιαπωνίας στα 95α Όσκαρ (2023), απέσπασε ειδική μνεία στο φεστιβάλ των Καννών και έχει βραβευθεί με Χάλκινο Αλέξανδρο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Άργκαϊλ

Διασκεδαστική κατασκοπική περιπέτεια με τους Σοφία Μπουτέλα, Χένρι Κάβιλ και Ντούα Λίπα. Η Έλι (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ) είναι μια φιλήσυχη συγγραφέας η οποία αγαπά να περνά το χρόνο της στο σπίτι, παρέα με το γάτο και τον υπολογιστή της. Τα βιβλία που γράφει, ωστόσο, τοποθετούνται σε ένα βίαιο κόσμο και έχουν πρωταγωνιστή το μυστικό πράκτορα Άργκαϊλ (Χένρι Κάβιλ), ο οποίος έχει ως αποστολή την εξάρθρωση ενός παγκόσμιου δικτύου κατασκόπων. Όλα βαίνουν καλώς στη ζωή της Έλι, μέχρις ότου συνειδητοποιεί πως όσα συμβαίνουν στις σελίδες των βιβλίων της αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα. Τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τη σπιτική θαλπωρή και να συνεργαστεί με έναν αληθινό κατάσκοπο (ο οσκαρικός Σαμ Ρόκγουελ) για να σώσουν τον κόσμο. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Μάθιου Βον ("Kick-Ass", "X-Men: Η Πρώτη Γενιά", "Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία"), ενώ στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε ακόμη, μεταξύ άλλων, τους Ντούα Λίπα, Τζον Σίνα, Μπράιαν Κράνστον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Ύποπτος

Θρίλερ καταδίωξης διά χειρός Φίλιπ Μπαραντίνι ("Σημείο Βρασμού"). Αφού βρίσκεται να κατηγορείται λανθασμένα ως ύποπτος βομβιστής, σε μια κοινωνία με εμμονή για εκδίκηση, ένας νεαρός άνδρας πρέπει να επιβιώσει τη νύχτα καθώς το διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών φτάνει στην εξώπορτά του, σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.