Οι 5 ταινίες του Μάικλ Μαν που πρέπει να δεις

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Ferrari» βλέπουμε ξανά τα χαρακτηριστικότερα φιλμ του Αμερικανού στιλίστα.

heat «Ένταση»

Ο σημαντικός σκηνοθέτης Μάικλ Μαν επιστρέφει με το βιογραφικό "Ferrari" το οποίο, όπως προδίδει ο τίτλος του, αφορά τον άνθρωπο που δημιούργησε μία από τις διασημότερες μάρκες αυτοκινήτων στην ιστορία. Με αφορμή την πρεμιέρα του φιλμ, λοιπόν, βλέπουμε ξανά τα χαρακτηριστικότερα φιλμ στην καριέρα του του Αμερικανού στιλίστα.

"Ένταση"

Το υποδειγματικό crime θρίλερ έμελλε να είναι η πρώτη και κάπως αργοπορημένη (1995) συνεργασία των εμβληματικών Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο πρώτος ενσαρκώνει έναν ηθικό ντετέκτιβ, ο οποίος προσπαθεί πάση θυσία να τσακώσει τον ασύλληπτο ληστή που υποδύεται ο δεύτερος, σε μια απαράμιλλης γοητείας οδύσσεια.

"Ο Ανθρωποκυνηγός"

Προτού ο Μπράιαν Κοξ τρομοκρατήσει τα παιδιά του στο "Succession" υποδύθηκε το μακελάρη οικογενειών Χάνιμπαλ Λέκτερ. Απέναντί του είχε έναν υποδειγματικό Γουίλιαμ Πίτερσεν, στο ρόλο ενός αστυνομικού ο οποίος αποκτά εμμονή με τα εγκλήματα του κατά συρροήν δολοφόνου σε βαθιά στοιχειωτικό βαθμό.

"The Keep"

Ένα αφήγημα που αναμειγνύει μυστικισμό, τρόμο και φαντασία, με πρωταγωνιστές ναζί που αφυπνίζουν ένα αρχαίο κακό πνεύμα, είναι μάλλον το τελευταίο που περίμενε κανείς να γυρίσει ο Μαν μετά το "Thief". Έλα όμως που πρόκειται για ένα υποτιμημένο διαμάντι, ο οποίο αξίζει κάποια στιγμή να αποκατασταθεί.

"Ο Τελευταίος των Μοϊκανών"

ΟΚ, συζητήσιμη επιλογή όταν λείπουν από τη λίστα ταινίες όπως "Collateral: Η Διαδρομή" και "Insider". Υπάρχει ένα "αλλά", ωστόσο, και αφορά αφενός την επαφή του σκηνοθέτη με την ταινία εποχής, αφετέρου το ότι εδώ για πρώτη φορά βγαίνει απόλυτα στο προσκήνιο, πετυχαίνοντας την πιο δημοφιλή στιγμή του.

"Thief"

Νεονουάρ αισθητική, ρεαλιστική ωμότητα και ένα απολαυστικό σάουντρακ από τους Tangerine Dream συνθέτουν ένα υπέροχα γυρισμένο θρίλερ, το οποίο περιλαμβάνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του Μάικλ Μαν. Η πρώτη 100% Μάικλ Μαν ταινία η οποία μας σύστησε τον υποβλητικό κόσμο του και παραμένει ανέγγιχτη από το χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες

Ferrari

2,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 130 '
  • Μάικλ Μαν

Το 1957 και ένα χρόνο μετά το θάνατο του γιου του, ο Έντζο Φεράρι βρίσκεται μπροστά σε οικογενειακό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τη γυναίκα του, δυσκολεύεται να κρατήσει το μεγάλο μυστικό που γνωρίζει μόνον η ερωμένη του και η αγωνιστική ομάδα της εταιρείας του πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το απαιτητικό ράλι των Χιλίων Μιλίων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.