"Κουραφέλκυθρα: The Movie": Η πρώτη παραγωγή του Cinobo είναι γεγονός

Η πρώτη παραγωγή του Cinobo είναι ένα φιλμ μικρού μήκους διάρκειας πέντε λεπτών σε συνεργασία με τον σκιτσογράφο Αντώνη Βαβαγιάννη και το κόμικ του, "Κουραφέλκυθρα".

Κουραφέλκυθρα The Movie

Η Ζοζεφίνα, ο Λούθερ, ο Κύριος Κλιάφας. Ο πελάτης, ο Σπόιλερ Τζακ, η Οικογένεια Δαπόντε. Κάποιοι από τους τόσο αγαπητούς ζωγραφιστούς ήρωες που έχουν έχουν αποτελέσει σημείο αναφοράς για δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες (ή και όχι) κόμικς, παίρνουν την τιμή που τους αξίζει: γίνονται πρωταγωνιστές σε ταινία. Η πρώτη παραγωγή του Cinobo είναι ένα φιλμ μικρού μήκους διάρκειας πέντε λεπτών σε συνεργασία με τον σκιτσογράφο Αντώνη Βαβαγιάννη και το κόμικ του, "Κουραφέλκυθρα". Το "Κουραφέλκυθρα: The Movie" θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Cinobo από τις 24 Ιανουαρίου θα είναι.

Κουραφέλκυθρα: The Movie

Λίγα λόγια για το "Κουραφέλκυθρα: The Movie"

Η Άννη έχει προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες της συμβαίνουν πολλά και ανεξήγητα γεγονότα που της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Η προσωπική της ζωή καταρρέει, βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο και νιώθει απελπισμένη. Καταφεύγει στο μπαρ του Λούθερ για να του εκμυστηρευτεί τα προβλήματά της, όμως κανείς δεν φαίνεται να την καταλαβαίνει, ενώ μια έκτακτη είδηση της δίνει το τελειωτικό χτύπημα. Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Μήπως τελικά διαβάζει πολλά μικιμάου; 

Κουραφέλκυθρα: The Movie

Σημείωμα Αντώνη Βαβαγιάννη

"Ό,τι πιο κοντινό είχε γίνει ποτέ σε animation Κουραφέλκυθρων ήταν μια πρωταπριλιάτικη φάρσα. Τον Απρίλη του 2022 μαζί με τους φίλους από το Cinobo αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί ένα αστείο. Μια δήθεν σειρά Κουραφέλκυθρων που υποτίθεται ότι θα έπαιζε η Ηρώ Μπέζου, ο Χρήστος Κωστής κι η Χρύσα Ρώπα (τον εαυτό της). Η φάρσα είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που ένα χρόνο μετά, έλαβα την εξής καταπληκτική πρόταση από το Cinobo: Τι θα γινόταν αν ξανακάναμε αυτή τη φάρσα, μόνο που αυτή τη φορά η φάρσα θα είναι ότι η ανακοίνωση δεν θα είναι φάρσα;

Κουραφέλκυθρα: The Movie

Έτσι κι έγινε, κι ακόμα μου φαίνεται σαν ψέμα. Με εφαλτήριο αυτό το μικρό αθώο ψέμα, ξεκινήσαμε τόσο εγώ, όσο και το Cinobo, ένα ταξίδι δημιουργίας. Το πρώτο animation Κουραφέλκυθρων. Σαν ψέμα μου φάνηκε κι ότι με την πρώτη, όλοι οι ηθοποιοί, με χαρά αποδέχτηκαν την πρότασή μου. Οι καλοί μου φίλοι Θανάσης Πετρόπουλος και Άννη Θεοχάρη θα έπαιζαν τους ρόλους του κύριου Κλιάφα και της ανώνυμης τότε πρωταγωνίστριας (που κατέληξε με το ιδιαίτερα ευφάνταστο όνομα "Άννη") κι ο Μιχάλης Μαθιουδάκης με τον Μάκη Παπασημακόπουλο θα έπαιζαν τον Λούθερ ο πρώτος και δύο διαφορετικούς ρόλους ο δεύτερος. Το αποκορύφωμα των εκπλήξεων του casting ήταν ότι η Νατάσα Γιάμαλη αποδέχτηκε κι αυτή, χωρίς δεύτερη σκέψη, να παίξει τον ρόλο της εκφωνήτριας ειδήσεων.

Κουραφέλκυθρα: The Movie

Το σενάριο είχε ήδη γραφτεί. Η λογική του ήταν λίγο πειραματική. Ήθελα να δω τα σκίτσα μου να παίρνουν φωνή και κίνηση. Οπότε η ιδέα του σεναρίου ήταν, μέσα στα 5 λεπτά χρόνου που μας είχαμε, να στριμώξω όσο το δυνατόν περισσότερα αγαπημένα strips, ένα μικρό ερωτικό γράμμα σε όλους τους φίλους που ακολουθούν φανατικά τη σελίδα και τα βιβλία των Κουραφέλκυθρων τόσα χρόνια. Μετά την ξεκαρδιστική διαδικασία της ηχογράφησης των φωνών στο στούντιο των Rabbeats με τον ζεν Στέφανο Δουβίτσα πίσω από την κονσόλα, θα ξεκινούσε η διαδικασία του animation. Η τοπ στο είδος της animator, την οποία θαύμαζα από καιρό, έχοντας παρακολουθήσει το καταπληκτικό έργο της 'Mine', η Δάφνη Ξουράφη θα αναλάμβανε το μεγαλύτερο και πιο δύσκολο κομμάτι, αυτό της κίνησης. Με βάση τα κόμικς μου, δημιούργησε τη δική της βερσιόν, τον δικό της κόσμο βασισμένο στον δικό μου. Έδωσε πνοή στις φιγούρες που είχα σχεδιάσει με έναν τρόπο, που ενώ είναι τελείως δικός της, ταίριαξε τόσο, που νιώθω ότι πάντα οι χαρακτήρες μου είχαν αυτόν τον τρόπο κίνησης, ακόμα κι αν δεν το ήξερα ούτε εγώ όταν τους δημιουργούσα. Η τελευταία πινελιά ήταν η καταπληκτική μουσική του Στράτου Διαμαντή.

Κι έτσι γεννήθηκε η πρώτη ταινία παραγωγής του Cinobo, και η πρώτη ταινία animation βασισμένη στα Κουραφέλκυθρα. Ελπίζω να διασκεδάσετε βλέποντάς την, όσο κι εμείς απολαύσαμε τη δημιουργία της."

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".