Στο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Αθήνα και Σαντιάγκο ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δράσεις, ενώ φέτος εγκαινιάζει το Kino Junior με προβολές για σχολεία και οικογένειες και παιδικό διαγωνιστικό τμήμα.

Δείτε πρώτοι το «Attenberg»!

Μια σημαντική διεθνή συνεργασία για τον ελληνικό κινηματογράφο ανακοινώνει το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens. Για πρώτη φορά Αθήνα και Σαντιάγκο ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον τίτλο "A tale of two cities", για να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει προβολές ταινιών από την Ελλάδα στη Χιλή και από τη Χιλή στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο πόλεις σε διάλογο, που συζητούν και ανταλλάσσουν κινηματογραφικά έργα με ταυτόχρονες προβολές. Το πρόγραμμα είναι μια συνεργατική δράση του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens και του Centro De Cine Y Creación (CCC) από το Σαντιάγκο και ξεκινά με δύο παράλληλες προβολές σε Χιλή και Ελλάδα στις 24 Ιανουαρίου 2024.

Η εναρκτήρια δράση στο Σαντιάγκο περιλαμβάνει την προβολή της ελληνικής ταινίας "Attenberg", σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσαγγάρη, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 9 μ.μ., στο Booze Cooperativa, η προβολή της ταινίας "De jueves a domingo" ("Thursday till Sunday"), σε σκηνοθεσία Dominga Sotomayor Castillo, μια παραγωγή από Χιλή και Ολλανδία. 

Το φετινό Kino Athens θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Μαρτίου 2024, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη, το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο Kino Athens θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δράσεις, ενώ φέτος εγκαινιάζει το Kino Junior με προβολές για σχολεία και οικογένειες και παιδικό διαγωνιστικό τμήμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.