Διπλή ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ του Σάντανς

Στη Μέκκα του ανεξάρτητου σινεμά πρόκειται να βρεθούν δύο σκηνοθέτριες τον προσεχή Ιανουάριο.

The Battle of Laikipia «The Battle of Laikipia»

Σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου και Μέκκα του ανεξάρτητου σινεμά, το φεστιβάλ του Σάντανς, πρόκειται να βρεθούν δύο Ελληνίδες σκηνοθέτριες τον προσεχή Ιανουάριο (18-28/1).

Από τη μία, η Βαγγελιώ Σουμέλη υπογράφει τη μικρού μήκους "Phoebe", στην οποία ξεδιπλώνεται μία μέρα από τη ζωή μιας 26χρονης μητέρας, η οποία έχει μόλις κερδίσει την επιμέλεια του 7χρονου γιού της και ταξιδεύουν μαζί στις φυλακές που εκτίει την ποινή του ο πατέρας. Πρωταγωνιστούν οι Αθηνά Παύλου – Μπενάζη, Νικόλας Δροσόπουλος και Ορέστης Ραϊσης.

Phoebe short
"Phoebe"

Από την άλλη, η Δάφνη Ματζιαράκη συν-σκηνοθετεί με τον Πιτ Μουρίνι το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ "The Battle for Laikipia". Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι αυτόχθονες κτηνοτρόφοι και οι λευκοί γαιοκτήμονες στην περιοχή Λαϊκίπια στη Βόρειο Κένυα, σε μια απόπερια να αναδειχθούν οι διαχρονικές κοινωνικές εντάσεις με φόντο τη σημερινή κλιματική αλλαγή. Θυμίζουμε πως η Ματζιαράκη έχει υπάρξει υποψήφια για Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την ταινία "4.1 Miles" (2017).
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.