Διπλή ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ του Σάντανς

Στη Μέκκα του ανεξάρτητου σινεμά πρόκειται να βρεθούν δύο σκηνοθέτριες τον προσεχή Ιανουάριο.

The Battle of Laikipia «The Battle of Laikipia»

Σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου και Μέκκα του ανεξάρτητου σινεμά, το φεστιβάλ του Σάντανς, πρόκειται να βρεθούν δύο Ελληνίδες σκηνοθέτριες τον προσεχή Ιανουάριο (18-28/1).

Από τη μία, η Βαγγελιώ Σουμέλη υπογράφει τη μικρού μήκους "Phoebe", στην οποία ξεδιπλώνεται μία μέρα από τη ζωή μιας 26χρονης μητέρας, η οποία έχει μόλις κερδίσει την επιμέλεια του 7χρονου γιού της και ταξιδεύουν μαζί στις φυλακές που εκτίει την ποινή του ο πατέρας. Πρωταγωνιστούν οι Αθηνά Παύλου – Μπενάζη, Νικόλας Δροσόπουλος και Ορέστης Ραϊσης.

Phoebe short
"Phoebe"

Από την άλλη, η Δάφνη Ματζιαράκη συν-σκηνοθετεί με τον Πιτ Μουρίνι το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ "The Battle for Laikipia". Η ταινία περιστρέφεται γύρω από την πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι αυτόχθονες κτηνοτρόφοι και οι λευκοί γαιοκτήμονες στην περιοχή Λαϊκίπια στη Βόρειο Κένυα, σε μια απόπερια να αναδειχθούν οι διαχρονικές κοινωνικές εντάσεις με φόντο τη σημερινή κλιματική αλλαγή. Θυμίζουμε πως η Ματζιαράκη έχει υπάρξει υποψήφια για Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με την ταινία "4.1 Miles" (2017).
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Τιμοτέ Σαλαμέ;

Ο νεαρός ηθοποιός έχει σταθερή παρουσία στο σινε-σύμπαν των τελευταίων χρόνων και με την αφορμή της νέας του ταινίας και της Χρυσής Σφαίρας που πήρε, έφτασε η ώρα να δούμε τι ξέρουμε για εκείνον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/01/2026

Μετά τον Καποδίστρια, ο Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες

Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.

Ελληνικό box office: Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο εισιτήρια ο "Καποδίστριας"

Μπορεί μετά από δυο εβδομάδες με απανωτά sold out η προσέλευση του βιογραφικού δράματος του Γιάννη Σμαραγδή να υποχώρησε, οι επιδόσεις του παρ' όλα αυτά παραμένουν αξιοθαύμαστες, επιπέδου "El Greco" και "Υπάρχω".

Το '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία

Πριν καθίσεις στην πολυθρόνα σου και αφεθείς στον τρόμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη νέα ταινία δια χειρός Νία ΝταΚόστα που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Τα συγκεντρώσαμε και τα βρίσκεις εντός.

"Μία Μάχη Μετά την Άλλη" και "Άμνετ" σάρωσαν στις Χρυσές Σφαίρες 2026

Οι νικητές της βραδιάς παίρνουν τα βραβεία τους και ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα των Όσκαρ.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".