Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 14/12

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο νέος συγκλονιστικός Τζόναθαν Γκλέιζερ και μια επετειακή επανέκδοση προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γουόνκα έρχονται «Γουόνκα»

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο νέος συγκλονιστικός Τζόναθαν Γκλέιζερ και μια επετειακή επανέκδοση προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γουόνκα

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ "ανοίγει" το Εργοστάσιο της Σοκολάτας. Ο φαντασμαγορικός κόσμος του δημοφιλούς βιβλίου "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" (Ρόαλντ Νταλ), επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για να γνωρίσουμε, αυτήν τη φορά, το μύθο πίσω από τον παθιασμένο εφευρέτη, μάγο και σοκολατοποιό Γουίλι Γουόνκα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο σταρ Τιμοτέ Σαλαμέ, ο οποίος ενσαρκώνει το νεαρό Γουόνκα καθώς προσπαθεί να τα καταφέρει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας. Παρά το γεγονός πως έχει στην τσέπη του μονάχα λίγα κέρματα, το καπέλο του είναι γεμάτο όνειρα, όπως εκείνο να ανοίξει μια μέρα το δικό του μαγαζί με σοκολάτες. Για να τα καταφέρει περπατά ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο εμπόδια, όπως ο εξαναγκασμός του να εργαστεί σα σκλάβος σε πλυσταριό, με τον Γουόνκα ωστόσο να παραμένει απτόητος και αποφασισμένος να τα καταφέρει. Τη σκηνοθεσία κρατά ο έμπειρος Πολ Κινγκ ("Πάντινγκτον"), ενώ απέναντι στον Σαλαμέ πρωταγωνιστούν ακόμα οι Ολίβια Κόλμαν, Χιού Γκραντ και Σάλι Χόκινς.

Ζώνη Ενδιαφέροντος

Μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του Ολοκαυτώματος από τον Τζόναθαν Γκλέιζερ. Ο ιδιοσυγκρασιακός και πάντα πρωτότυπος Τζόναθαν Γκλέιζερ ("Κάτω από το Δέρμα", "Γέννηση"), υπογράφει μια τολμηρή ταινία γύρω από το Ολοκαύτωμα που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ των Καννών. Κεντρικός ήρωας είναι ο διοικητής του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες, τον οποίο παρακολουθούμε καθώς προσπαθεί μαζί με τη γυναίκα του Χέντβιγκ να φτιάξουν το ζωή των ονείρων τους σε ένα ειδυλλιακό σπίτι δίπλα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Καθρεδικός

Βραβευμένο ιμπρεσιονιστικό αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα. Η άνοδος και η πτώση μιας αμερικανικής οικογένειας στο πέρας δύο δεκαετιών, μέσα από το βλέμμα ενός παιδιού.

Κουραμπιέδες από Χιόνι

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσιμιτσέλη και σενάριο Ρέππα-Παπαθανασίου. Η υπόθεση τοποθετείται σε ένα γραφικό ορεινό χωριό, όπου ο ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης αναγκάζεται να κρύψει στο σπίτι του ένα μικρό κορίτσι. Ωστόσο, η κοπελίτσα γίνεται αντιληπτή από τους δύο εγγονούς και ένα φίλο τους, έτσι οι πέντε τους σχηματίζουν συμμορία. Τότε ξεκινά μια απίθανη περιπέτεια όπου θολώνουν τα όρια μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας, η οποία για να συνεχιστεί απρόσκοπτα θα πρέπει πρώτα να ξεγελαστούν η κόρη του ζαχαροπλάστη, ο γιατρός του χωριού αλλά και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της κοινότητας. Ωστόσο, τα εμπόδια είναι άπειρα και σύντομα η αλήθεια αποκαλύπτεται με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Άραγε, θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Ο Καρυοθραύστης και η Μαγική Φλογέρα

Animation βασισμένο στο γνωστό παραμύθι. Όταν ένα κορίτσι εύχεται να πάρει το ίδιο μέγεθος με τον καρυοθραύστη της, τότε ανακαλύπτει πως εκείνος στην πραγματικότητα είναι ένας πρίγκιπας που έχει μεταμορφωθεί λόγω ενός ξορκιού. Έτσι, αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί στη Γη των Λουλουδιών ώστε να λύσουν τα μάγια και να σώσουν τον κόσμο από το κακό που έχει κυριεύσει τον κόσμο.

Ο Εξορκιστής

Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν σκηνοθετεί ένα από τα καλύτερα horror όλων των εποχών. Η 12χρονη κόρη μιας ηθοποιού παρουσιάζει σημάδια δαιμονισμού. Οι ψυχίατροι σηκώνουν τα χέρια τους και την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο ιερείς: ο ένας, ηλικιωμένος και έμπειρος σε υποθέσεις εξορκισμού, ο άλλος, ελληνικής καταγωγής, με πολλά ψυχιατρικά διπλώματα αλλά και αμφιβολίες για την πίστη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/05/2024

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.