Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/12

Μια διάνοια των μιούζικαλ, ο νέος Κεν Λόουτς και μια arthouse έκπληξη προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Maestro ταινία έρχονται «Ο Μαέστρος»

Μια διάνοια των μιούζικαλ, ο νέος Κεν Λόουτς και μια arthouse έκπληξη προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Μαέστρος

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ μεταμορφώνεται στον Λέοναρντ Μπέρνσταϊν. Δημιουργός μερικών εκ των πιο εμβληματικών μιούζικαλ στην ιστορία, όπως το "West Side Story", ο Αμερικανός Μπέρνσταϊν παράλληλα με τις επιτυχίες του στη σκηνή έζησε μία θυελλώδη σχέση με την Φελίσια Μοντεαλέγκρε, την επί 25 χρόνια σύζυγό του. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Κούπερ εμβαθύνει στη διάνοια του Μπέρνσταϊν αλλά και στα πάθη του, υπογράφοντας ένα φιλμ που συστήνεται ως γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη.

Η Τελευταία Παμπ

Προσφυγικό, μπύρες κι εργατιά με το βλέμμα του Κεν Λόουτς. Όπως προδίδει ο τίτλος, το καινούριο κοινωνικό δράμα του Βρετανού σκηνοθέτη περιστρέφεται γύρω από τη μοναδική παμπ που έχει απομείνει σε ένα χωριό της νοτιοανατολικής Αγγλίας, το οποίο σταδιακά ερημοποιείται διότι τα ορυχεία έχουν κλείσει και οι κάτοικοι υποχρεώνονται να μεταναστεύσουν. Τότε προκύπτει μια νέα απροσδόκητη ευκαιρία για αναβίωση του τόπου, όταν χάρη στα φθηνά διαθέσιμα σπίτια έρχονται να εγκατασταθούν πρόσφυγες από τη Συρία. Η "Τελευταία Παμπ" ήταν υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

Αγάπη, Ζωή

Υπαρξιακό δράμα που διεκδίκησε το Χρυσό Λέοντα. Τα συναισθηματικά όρια της μιας μητέρας φτάνουν στα άκρα, όταν ο κωφός και άστεγος πρώην άντρας της επανέρχεται στη ζωή της ζητώντας βοήθεια. Εκείνη ανταποκρίνεται, ωστόσο, πλεόν δοκιμάζεται σοβαρά η σχέση με τον νυν σύντροφό της, αλλά και η ψυχολογία του μικρού γιου της.

Ο Τελευταίος Στρατιώτης

Ο Πιρς Μπρόσναν είναι βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας ηλικιωμένος άντρας που πολέμησε στην απόβαση στη Νορμανδία, το σκάει από γηροκομείο της Βορείου Ιρλανδίας για να παρευρεθεί στην επέτειο 75 χρόνων από την στρατιωτική επέμβαση. Ωστόσο εκεί θα πρέπει να βρει το κουράγιο για να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Thanksgiving

Χριστουγεννιάτικο horror δια χειρός Ιλάι Ροθ ("Hostel", "Cabin Fever"). Ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος τρομοκρατεί τους κατοίκους της Μασαχουσέτης το βράδυ της Black Friday, σε ένα μανιακό σερί που αρχικά δείχνει να έχει τυχαία θύματα. Ωστόσο, σταδιακά αποκαλύπτεται πως αυτός ο μπαμπούλας, ο οποιός έχει εμπνευστεί από τη Μέρα των Ευχαριστιών, εκτελεί ένα πιο περίπλοκο διαβολικό σχέδιο.

Γάζα

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή στην Παλαιστίνη. Επίσημη πρόταση της Ιρλανδίας στα Όσκαρ (2020). Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο των κατοίκων στη Γάζα, μέσα από τις καθημερινές ασχολίες τους που δείχνουν πώς η ζωή συνεχίζεται πλάι στα συντρίμμια ενός αδιάκοπου πολέμου.

Ένα Ταξίδι για Πάπιες

Animation με πρωταγωνιστές μια οικογένεια παπιών. Μια οικογένεια από πάπιες περνά μια ασφαλή πλην μονότονη ζωή σε ένα βάλτο. Ο μπαμπάς είναι ενθουσιασμένος από την καθημερινότητά τους, ωστόσο η μαμά επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να ταξιδέψει με τα μικρά τους σε όλο τον κόσμο. Η λαχτάρα της απογειώνεται όταν τους επισκέπτονται αποδημητικές πάπιες, μια συναναστροφή που πείθει τον μπαμπά να "ξεβολευτεί" και να πάνε όλοι μαζί έν μεγάλο ταξίδι με προορισμό την Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, όταν πια φτάνουν στην τοποθεσία που θέλουν, τα σχέδια της επιστροφής τους ανατρέπονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".