Οι ελληνικές ταινίες του 6ου Athens Short Film Festival

Παρουσιάζουμε τις εγχώριες μικρού μήκους συμμετοχές στην πληθωρική διοργάνωση η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Forget me Not short «Μη με Λησμόνει»

Περισσότερες από 30 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο πρόκειται να προβληθούν στο πλαίσιο του Athens Short Film Festival (30/11-2/12), το οποίο υπόσχεται ένα γεμάτο τριήμερο με έδρα το Κουκάκι και τον κινηματογράφο Μικρόκοσμος.

Στο πρόγραμμα βρίσκονται μεταξύ άλλων και 5 ελληνικές μικρού μήκους, τις οποίες και παρουσιάζουμε παρακάτω σημειώνοντας παράλληλα την ενότητα στην οποία συμμετέχουν. Διαβάστε περισσότερα περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ.

Sun and Shadow short
"Sun & Shadow"

Οι ελληνικές μικρού μήκους του 6ου Athens Short Film Festival:

Παρασκευή 1/12
Πρόγραμμα 1 // A Wild World: 19.00-20.30
Ένα δάσος, μια έρημος και οι απομακρυσμένες βουνοπλαγιές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία αποτελούν το σκηνικό για τις διάφορες ανθρώπινες ιστορίες, συνήθειες και κουλτούρες που παρακολουθούμε σε αυτό το πρόγραμμα. Σε αυτές τις υπαρξιακές κρίσεις, απόηχους χαμένων ερώτων και οικογενειακούς δεσμούς σε αναταραχή που ξετυλίγονται σε αυτές τις μικρού μήκους ταινίες, το φυσικό περιβάλλον παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

⬦Μη με λησμόνει/Forget me not, Σελήνη Παπαγεωργίου • Ελλάδα • 2021 • 14' 
Όταν η Κάκια βρίσκεται εγκλωβισμένη στο πάρτι για τα 35α γενέθλια της, αποφασίζει να κάνει μια βόλτα παρέα με κάποια που την ήξερε καλύτερα από τον καθένα.

⬦Sun & Shadow, Μελίνα Λουκανίδου • Ελλάδα • 2022 • 14' 
Το Sun & Shadow ή αλλιώς "Φωτοευαισθησία" που είναι ο ελληνικός τίτλος, είναι μια μικρού μήκους ταινία σε σκηνοθεσία της Μελίνας Λουκανίδου. Η ταινία πραγματεύεται τη φθορά μιας ερωτικής σχέσης . Η απουσία επικοινωνίας ενός ζευγαριού και η άνιση μεταξύ τους σχέση, οπτικοποιούνται μέσα από ένα απόγευμα σε μια παραλία όπου η πραγματικότητα, η επιθυμία, το παρόν και το παρελθόν, το φαντασιακό και οι ποιητικές μεταφορές μπλέκονται φτιάχνοντας έναν ιδιαίτερο ρυθμό με έμφαση στη χρονική διάρκεια των πλάνων ως μια εμπειρία φθοράς.

Summer Breeze short
"Καλοκαιρινό Αεράκι"

Πρόγραμμα 2 // Say that you Love me: 21.00-22.35
Πρώτοι έρωτες, αναμνήσεις συντρόφων που χάθηκαν στο χρόνο, καινούργιες σεξουαλικές εμπειρίες και νέες αγάπες προς άλλους ή τον ίδιο μας τον εαυτό παρουσιάζονται μέσα από 8 αστείες, δραματικές και ρομαντικές ταινίες. Βάζοντας στο επίκεντρο ερωτικές σχέσεις διαφόρων ειδών, αυτή η θεματική είναι γεμάτη συναισθήματα.

⬦Καλοκαιρινό αεράκι / Summer Breeze, Αλέξανδρος Ρέλλος • Ελλάδα • 2022  • 15'
Ένας πρόσφατα χωρισμένος μεσήλικας παίρνει δώρο ένα κινητό από την κόρη του και επανασυνδέεται με τον πρώτο του έρωτα που του ζητάει να συναντηθούν.

Stratis short
"Stratis"

Σάββατο 2
Πρόγραμμα 1 //Exploring Identities: 19.00-20.30
Έξι ιστορίες σεξουαλικότητας, προκαταλήψεων, αποφάσεων, ευχών και λαθών, μας προσκαλούν να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας και να βρούμε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας μας.

⬦Stratis, Αντώνης Μαρός • Ελλάδα • 2023 • 11' 
Σε μια απομονωμένη ακτή του Άη Στράτη, ένας άντρας βγαίνει από τη θάλασσα κρατώντας μια βαλίτσα. Δείχνει χαμένος. Προσπαθώντας να αναγνωρίσει το μέρος, αρχίζει να περιπλανιέται στο ερειπωμένο τοπίο. Κάθε προσπάθεια του να δραπετεύσει αποδεικνύεται άκαρπη. Αποφασισμένος να επιβιώσει στο νησί της εξορίας, έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά από παράδοξες δοκιμασίες για να φτάσει στον τελικό προορισμό του.

I've Always Wanted to See a Martian
"Πάντα Ήθελα να Γνωρίσω έναν Αρειανό"

Πρόγραμμα 2 // Parallel Realities: 21.00-22.30
Μέσα από διαφορετικές, αστείες και συγκινητικές ιστορίες, το τελευταίο πρόγραμμα του Athens Short Film Festival 2023 "Parallel Realities" μας βγάζει από το γνώριμο και το οικείο και μας προκαλεί να σκεφτούμε έξω από το συνηθισμένο. Ποια από όλες τις πραγματικότητες είναι τελικά η αληθινή;

⬦Πάντα ήθελα να γνωρίσω έναν αρειανό / I've Always Wanted To See A Martian, Σμαράγδα Νιτσοπούλου • Ελλάδα • 2022 • 7' 
Μια αστροναύτης βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν ξένο πλανήτη. Ο αρχικός της φόβος δίνει τη θέση του σε μια ακόρεστη ανάγκη να βιώσει αυτόν τον νέο πλανήτη με όλες της τις αισθήσεις. Η αστροναύτης προσπαθεί να βρει τα πατήματα της ανάμεσα στην παρόρμηση για κατάκτηση και παράδοση.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.