Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/11

Αυλαία του φθινοπώρου με μια πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία, βραβευμένο Καουρισμάκι και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας.

Η Φόνισσα trailer «Φόνισσα»

Αυλαία του φθινοπώρου με μια πολυαναμενόμενη ελληνική ταινία, βραβευμένο Καουρισμάκι και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας.

Φόνισσα

Η εμβληματική ιστορία του Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη. Η πολύπειρη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και σε συνεργασία με την Κατερίνα Μπέη στο σενάριο ("Ευτυχία", "Θηλυκή Εταιρία"), διασκευάζει ένα από τα διασημότερα μυθιστορήματα του Σκιαθίτη συγγραφέα. Η ταινία τοποθετείται σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, όπου η χήρα Φραγκογιαννού έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της. Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα. Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να "λυτρώσει"  όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιάννης Τσορτέκης, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Πεσμένα Φύλλα

Ρομαντικός και βραβευμένος στις Κάννες Άκι Καουρισμάκι. Στη 14η ταινία του αγαπημένου Φινλανδού σκηνοθέτη, η φαινομενική απλότητα κρύβει μεγάλα συναισθήματα, καθώς δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στο Ελσίνκι και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Η ζωή, όμως, τους επιφυλάσσει μια γλυκιά φάρσα την οποία θα πρέπει να ξεπεράσουν εάν θέλουν πράγματι να σμίξουν.

Σιωπηλή Οργή

Action επιστροφή για το βετεράνο του είδους Τζον Γου ("Επικίνδυνη Αποστολή 2"). Ένας πατέρας που βλέπει το γιο του να πεθαίνει εξαιτίας ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών και τον ίδιο να χάνει τη φωνή του λόγω μιας σφαίρας που διαπέρασε το λαιμό του, ξεκινά μια βίαιη οδύσσεια με μοναδικό στόχο την εκδίκηση.

Παιχνίδια Θανάτου

Ταινία τρόμου με τον Έισα Μπάτερφιλντ ("Sex Education") και την Νατάλια Ντάιερ ("Stranger Things"). Ένα φαινομενικά αθώο παιχνίδι οδηγεί ξαφνικά στο δαιμονισμό του μέλους μιας παρέας εφήβων. Οι υπόλοιποι, εάν θέλουν να σώσουν το φίλο τους, θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια σειρά από διαβολικά παιχνίδια όπου ήττα συνεπάγεται με θάνατο.

Callas - Paris, 1958

Ντοκιμαντέρ γύρω από το θρυλικό ντεμπούτο της Μαρία Κάλλας στην Όπερα του Παρισιού. Στην επετειακή χρονιά των 100 χρόνων από τη γέννηση της ανεπανάληπτης σοπράνο, η εν λόγω ταινία παρουσίαζει για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένη εικόνα και ήχο την ιστορική πρώτη παράσταση που έδωσε η Κάλλας στην Όπερα του Παρισιού στις 19 Δεκεμβρίου 1958. Περιλαμβάνονται οι μυθικές άριες της Κάλλας από τα έργα "Νόρμα", "Τροβατόρε", ο "Κουρέας της Σεβίλλης" και ολόκληρη τη Β’ πράξη από την "Τόσκα".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.