Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/11

Ένας ιστορικός αυτοκράτορας, ένα arthouse μελόδραμα και το νέο animation της Disney προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ναπολέων νέο «Ναπολέων»

Ένας ιστορικός αυτοκράτορας, ένα arthouse μελόδραμα και το νέο animation της Disney προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ναπολέων

Ο Γιόακιν Φίνιξ είναι ο αυτοκράτορας της Γαλλίας. Αδιαμφισβήτητα επικός και βίαιος πρόκειται να είναι ο "Ναπολέων" του Ρίντλεϊ Σκοτ ("Μονομάχος", "Blade Runner") εάν λάβουμε υπόψη τα βουτηγμένα στο αίμα και την ερωτική επιθυμία τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας. Πρόκειται προφανώς για ένα φιλόδοξο φιλμ το οποίο έχει στο ρόλο του Γάλλου στρατηλάτη τον Γιόακιν Φίνιξ, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα που είχε συνεργαστεί με τον Σκοτ στο "Όλα τα Λεφτά του Κόσμου". Η μεγαλεπήβολη παραγωγή αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή του οραματιστή Κορσικανού ως τον αυτοκρατορικό θρόνο, προβάλλοντας τις ιδιοφυείς στρατιωτικές τακτικές και τους περίτεχνους πολιτικούς ελιγμούς του. Παράλληλα, περιγράφει τον εκρηκτικό και τραγικό έρωτά του για την Ζοζεφίν ντε Μποαρνέ, την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι.

Πράσινα Σύνορα

Βραβευμένο στη Βενετία προσφυγικό δράμα της Ανιέσκα Χόλαντ. Στα βαλτώδη δάση που σχηματίζουν το λεγόμενο "πράσινο σύνορο" μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη βρίσκονται παγιδευμένοι σαν πιόνια σε έναν αόρατο πόλεμο, καθώς πρόκειται να συγκρουστούν οι ζωές μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων, μιας Βρετανίδας ακτιβίστριας και ενός νεαρού συνοριοφύλακα. Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Βενετίας και διεκδικεί τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Κόκκινος Ουρανός

Ρομαντισμός, κωμωδία και υπαρξισμός από τον στιλίστα Κρίστιαν Πέτζολντ. Σε ένα μικρό εξοχικό στη Βαλτική, περιτριγυρισμένο από καταπράσινο δάσος, συναντιούνται τέσσερις παλαιοί και νέοι φίλοι για να περάσουν τις μέρες τους. Καθώς τα πάθη μεταξύ τους δεν αργούν να ανάψουν, παράλληλα "αρπάζουν" και τα δέντρα τα οποία τους περιτριγυρίζουν από ακαταμάχητες όσο και επικίνδυνες φλόγες. Πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο μετρ του μελοδράματος Κρίστιαν Πέτζολντ, ο οποίος απέσπασε με την ταινία του την Αργυρή Άρκτο - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στην Μπερλινάλε, ενώ διεκδικεί το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Τόμας Σούμπερτ) στην απονομή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο Δρόμος της Εξιλέωσης

Θρίλερ νουάρ αποχρώσεων με τον Μελ Γκίμπσον. Ύστερα από επτά χρόνια φυλάκισης, ένας καταδικασμένος για φόνο άντρας είναι ξανά ελεύθερος έχοντας εξοφλήσει το χρέος του απέναντι στην κοινωνία. Ωστόσο, δε συμμερίζονται την ίδια άποψη αδέρφια του ανθρώπου που είχε δολοφονήσει, οι οποίοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να πάρουν την εκδίκησή τους.

Ο Πυρετός του Πετρόφ

Βραβευμένο στις Κάννες φιλμ από τη Ρωσία. Μια μέρα στη ζωή ενός δημιουργού κόμικς και της οικογένειάς του στην μετα-σοβιετική Ρωσία. Ενώ ο Πέτροφ είναι άρρωστος, ο φίλος του Ίγκορ τον πηγαίνει σε έναν μακρινό περίπατο, όπου τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας χάνονται.

Με τα Μάτια της Νταλβά

Η περιπέτεια μιας 12χρονης που φέρεται σαν ενήλικας. Η Νταλβά ζει μόνη της με τον πατέρα της. Ένα βράδυ, η αστυνομία εισβάλλει στο σπίτι τους και την παραδίδει σε ανάδοχη οικογένεια. Καθώς η Νταλβά γίνεται φίλη με τη νέα της συγκάτοικο Σαμία και τον κοινωνικό λειτουργό Τζέιντεν, σταδιακά καταλαβαίνει ότι η αγάπη που μοιραζόταν με τον πατέρα της δεν ήταν αυτό που νόμιζε.

Ευχή

Το νέο animation της Disney. Στην καινούρια ταινία κινουμένων σχεδίων του θρυλικού στούντιο, πρωταγωνιστούν η 17χρονη Άσα και η κατσίκα της, οι οποίες βρίσκουν μια κοσμική μπάλα που διαθέτει απεριόριστη ενέργεια. Έτσι, με μια ευχή της, η Άσα καταφέρνει να βρεθεί στον πλανήτη Γη. Εκεί, όμως, την περιμένει ο επικίνδυνος αντίπαλος βασιλιάς Μαγκνίφικο, ο οποίος απειλεί την κοινότητα της νεαρής πρωταγωνίστριας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".