Περισσότεροι από 80.000 θεατές παρακολούθησαν το 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Τα επίπεδα πριν της πανδημίας έφτασε η διοργάνωση χάρη στην αθρόα προσέλευση σινεφίλ και επισκεπτών που γέμισαν τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2023 Ολύμπιον

Ευχάριστα νέα από τους διοργανωτές του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2-12/11), καθώς ανακοίνωσαν πως φέτος τα επίπεδα προσέλευσης έφτασαν εκείνα πριν της πανδημίας και συγκεκριμένα του 2019.

Αναλυτικότερα, 86.000 θεατές και επισκέπτες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το φεστιβάλ, για να παρακολουθήσουν τις προβολές, τα αφιερώματα, τις συζητήσεις, τα masterclasses αλλά και να υποδεχθούν τους σημαντικούς καλεσμένους του θεσμού όπως ο Αλεξάντερ Πέιν και η Μόνικα Μπελούτσι. Δείτε παρακάτω τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, όπως αποτιμήθηκε από τους διοργανωτές.

Διαβάστε Επίσης

Το 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε αριθμούς

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 291 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 270 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες. Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του φεστιβάλ ήταν διαθέσιμες 77 ταινίες, τις οποίες παρακολούθησαν 7.700 θεατές. Παράλληλα, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 570 συναντήσεις ανάμεσα σε 639 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τη φιλοδοξία οι γνωριμίες αυτές να μετουσιωθούν σε κινηματογραφικά έργα.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2023 1

Έπειτα, στη διάρκεια των έντεκα ημερών της Αγοράς, πραγματοποιήθηκαν πέντε ανοιχτά στο κοινό masterclasses, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο storytelling. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία συζήτηση για την εξέλιξη, τις προκλήσεις και το μέλλον της αναπαράστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Masterclass Powered by Mastercard. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στο έργο του Νίκου Περάκη από το Εργαστήριο Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η Αγορά του 64ου ΦΚΘ διοργάνωσε δέκα Agora Talks που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

Τέλος, περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στις δύο μεγάλες εκθέσεις του Φεστιβάλ "Φ ΝΤΑΣΜ ΤΑ" και "Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή". Η έκθεση για τον Τάκη Κανελλόπουλο θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στο Δυτικό Φυλάκιο Εισόδου της Πύλης 1 του Λιμανιού.

Διαβάστε τις ανταποκρίσεις και τους νικητές του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.