Ο Πατέρας του Στρατιώτη

2,5

Δραματική περιπέτεια, η οποία περιγράφει ωμά, αν και σεναριακά εύπεπτα, τα πολλαπλά διλήμματα των καθημερινών ανθρώπων οι οποίοι, στη ροή της ιστορίας, αναγκάζονται να αναμετρηθούν με τη μοίρα τους.

O pateras tou stratioti

Ο Ματιέ Βαντεπιέ πρωτοσυνάντησε τον Ομάρ Σι στους "Άθικτους", την κωμωδία-φαινόμενο στην οποία ήταν διευθυντής φωτογραφίας. Ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος (μαζί με τον Ολιβιέ Νταμανζέλ των "Atlantique" και "Νοέμβρης") πλέον, συνεργάζεται με τον ηθοποιό σε μια δραματική περιπέτεια, η οποία μας μεταφέρει στα πεδία μαχών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκειά του, ένας Σενεγαλέζος αναγκάζεται να καταταχθεί εθελοντικά στον γαλλικό στρατό για να προστατεύσει τον 17χρονο γιο του, ο οποίος στρατολογήθηκε παρά τη θέλησή του. Από το μέτωπο πλέον, οι δυο τους αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Εναρκτήρια ταινία του τμήματος "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του περσινού Φεστιβάλ Καννών, ο "Πατέρας του Στρατιώτη" περιγράφει ωμά, αν και σεναριακά εύπεπτα, τα πολλαπλά διλήμματα των καθημερινών ανθρώπων, τους οποίους η ιστορία βάζει να αναμετρηθούν με τη μοίρα τους. Χωρίς να εξέλθει των κινηματογραφικών χαρακωμάτων του, ο Βαντεπιέ διερευνά τις διαφορετικές ηθικές επιλογές του καθενός (μας) με ακαδημαϊκή καθαρότητα και κοινωνικοπολιτική ψυχραιμία, φροντίζοντας επιμελώς να παραμείνει σε ασφαλή απόσταση από διδακτισμούς και γραφικότητες.

Γαλλία, Σενεγάλη. 2022. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πατέρας του Στρατιώτη

Tirailleurs
2,5
  • Πολεμική
  • 2022
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ματιέ Βαντεπιέ

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Σενεγαλέζος κατατάσσεται στον γαλλικό στρατό για να προστατεύσει τον 17χρονο γιο του, ο οποίος στρατολογήθηκε παρά τη θέλησή του. Από το μέτωπο πλέον, οι δυο τους αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
14/05/2024

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).