"ATHICFF for Professionals": Η νέα δράση του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του οπτικοακουστικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση και εξωστρέφεια της παραγωγής παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στη χώρα μας.

παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ

Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, στο πλαίσιο της φετινής του διοργάνωσης, εγκαινιάζει την πρωτοβουλία "ATHICFF for Professionals" που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ξενοδοχείο "Stratos Vassilikos Athens". Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του οπτικοακουστικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση και εξωστρέφεια της παραγωγής παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, το "ATHICFF for Professionals" περιλαμβάνει σεμινάρια και εργαστήρια για σεναριογράφους και σκηνοθέτες, παρουσιάσεις καλών πρακτικών συμπαραγωγής – με εστίαση στις συμπαραγωγές χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ Ελλήνων παραγωγών παιδικού περιεχομένου και Ευρωπαίων συναδέλφων τους και sales agents με στόχο την προώθηση της συνεργασίας.

Το πρόγραμμα

Scriptwriter's Playground | 15/11 | 2-8 μ.μ. | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Εκπαιδευτικών

ATHICFF for Professionals
Τζωρτζίνα Κακουδάκη - Δραματουργός (Ελλάδα)

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο, ειδικά σχεδιασμένο για τους σεναριογράφους και σκηνοθέτες των τριών projects που έφτασαν στην κορυφή του Διαγωνισμού Ανάπτυξης Σεναρίου που υλοποίησε το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Cinekid Festival. Οι συμμετέχοντες είναι: Ιωάννα Πιατά - σεναριογράφος ("Paracosm", κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους), Φώτης Δούσος - σεναριογράφος & Αλέξανδρος Ράπτης - σεναριογράφος και σκηνοθέτης ("The City of Lost Robots", κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους) και Αλέξανδρος Τσιλιφώνης - σεναριογράφος και σκηνοθέτης ("Τhe Test", κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους).

ATHICFF for Professionals
Μίλαν Στογιάνοβιτς - Sense Production (Σερβία)

Οι μέντορες, ειδικοί του χώρου, που συμμετέχουν είναι οι: Τζωρτζίνα Κακουδάκη - Δραματουργός (Ελλάδα) και οι παραγωγοί Μίλαν Στογιάνοβιτς - Sense Production (Σερβία) και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης - Heretic (Ελλάδα). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά εργαστηρίων σχετικά με τη δραματουργική προσέγγιση και ανάπτυξη των χαρακτήρων, τη χαρτογράφηση της διεθνούς βιομηχανίας κινηματογράφου για παιδιά και νέους, καθώς και πρακτικές συμβουλές σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης και ανάπτυξης του έργου τους.

ATHICFF for Professionals
Κωνσταντίνος Κοντοβράκης - Heretic (Ελλάδα)

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες.

Greet the Greeks | 16/11 | 11 π.μ.-2 μ.μ. | Ξενοδοχείο "Stratos Vassilikos Athens"

ATHICFF for Professionals
Τίνε Κλιντ, CEO, Level K (Δανία)
ATHICFF for Professionals
Τζεναρίνο Ρομάνο, International Sales Manager, Dandeloo (Γαλλία)

Πέντε decision makers του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα, με πολυετή εμπειρία στην παραγωγή, τις πωλήσεις και τη διανομή, συναντούν έξι Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς ταινιών με παιδικό περιεχόμενο, με στόχο τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών projects. Οι: Τίνε Κλιντ, CEO, Level K (Δανία), Τζεναρίνο Ρομάνο, International Sales Manager, Dandeloo (Γαλλία), Τζο-Αν Μπλούιν, Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Festival International du Film pour Enfants de Montreal, FIFEM (Καναδάς) Μίλαν Στογιάνοβιτς, Παραγωγός, Sense Production (Σερβία) και Πάβλα Κουμπέτσκοβα, Παραγωγός, Nutprodukce (Τσεχία), θα συνομιλήσουν με τους συντελεστές των παρακάτω ελληνικών ταινιών:

ATHICFF for Professionals
Τζο-Αν Μπλούιν, Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Festival International du Film pour Enfants de Montreal, FIFEM (Καναδάς)

"Ο Θησαυρός του Νίκο" - σκηνοθεσία Κωνσταντής Φραγκόπουλος, παραγωγή Anemon Productions
"Εκκόλαψη" - σκηνοθεσία Λουκάς Παλαιοκρασάς, παραγωγή Anemon Productions
"Επτά ψυχές στο στόμα" - σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής, παραγωγή Wild At Heart
"Ισοδιάφοροι" - σκηνοθεσία Δημήτρης Πατρίκιος, παραγωγή Simio Productions
"Όταν έφυγαν τα αγάλματα" - σκηνοθεσία Ίρις Μπαγλανέα, παραγωγή Αργοναύτες
"Tettix" - σκηνοθεσία Στέλλα Σερέφογλου, παραγωγή Open Borders Productions

ATHICFF for Professionals
Πάβλα Κουμπέτσκοβα, Παραγωγός, Nutprodukce (Τσεχία)

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες.

Case Studies: η τέχνη της συμπαραγωγής παιδικών ταινιών  | 16/11 | 4-6 μ.μ. | Ξενοδοχείο "Stratos Vassilikos Athens"

ATHICFF for Professionals
Αμάντα Λιβανού, Πρόεδρος του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και Παραγωγός της Neda Films

Στο πλαίσιο του αφιερώματος "Η Γειτονιά μας" που, για δεύτερη χρονιά φέτος, φιλοξενεί ταινίες από χώρες της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, δύο κορυφαίοι παραγωγοί, οι ταινίες των οποίων έχουν διακριθεί σε διεθνή παιδικά φεστιβάλ, συνομιλούν για τη εκρηκτική δυναμική της συμπαραγωγής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Η συζήτηση δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες συνεργασίας με τις γειτονικές μας χώρες. 

Παρουσιάζουν οι: Πάβλα Κουμπέτσκοβα - παραγωγός, Nutprodukce (Τσεχία) "Ο Τόνι, η Σέλι και το Μαγικό Φως", Φίλιπ Πόσιβατς, Σλοβενία / Ουγγαρία / Τσεχία, 2023 και Μίλαν Στογιάνοβιτς - παραγωγός, Sense Production (Σερβία), "Πώς Έμαθα να Πετάω", Ραντιβόι Άντριτς, Σερβία / Κροατία / Βουλγαρία / Σλοβακία, 2022. Συντονίζει η Αμάντα Λιβανού, Πρόεδρος του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και Παραγωγός της Neda Films.

Η εκδήλωση διεξάγεται στα αγγλικά και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".