Δείτε το πρώτο teaser για τον "Καπετάν Μιχάλη"

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη περνά στη μεγάλη οθόνη δια χειρός Κώστα Χαραλάμπους.

Καπετάν Μιχάλης 1

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη, ο "Καπετάν Μιχάλης", περνάει στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία και σεναριακή διασκευή του Κώστα Χαραλάμπους ("Λούγκερ") με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη.

Με βάση το σχετικό δελτίο τύπου, η παραγωγή αποτελεί "μια πιστή αναπαράσταση της εποχής με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας και που επιχειρεί να διαδώσει εντός και εκτός συνόρων το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση". Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη: "Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων".

Καπετάν Μιχάλης 2

Εκτός από τον Χειλάκη, στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε μεταξύ άλλων τους Αλέκο Συσσοβίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτη Μπουγιούρη και Σπύρο Μπιμπίλα. Η ταινία "Καπετάν Μιχάλης" κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου.

Δείτε το teaser του "Καπετάν Μιχάλη":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα πιο απροσδόκητα θερινά σινεμά της Αθήνας

Εκτός από το Σινέ Παρί, το Σινέ Θησείον και τις υπόλοιπες γοητευτικές επιλογές open air κινηματογράφου στην πόλη, συναντάς και μερικές out of the box περιπτώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/05/2026

Η πιο πολυσυζητημένη ελληνική ταινία της σεζόν (θα) είναι 3 κωμωδίες σε 1

Μια ενιαία εμπειρία -πολυφωνική, σύγχρονη και απόλυτα συντονισμένη με το σήμερα, καταφθάνει στους κινηματογράφους στις 4 Ιουνίου.

Ένα από τα πιο μαγικά θερινά σινεμά στήνεται στον Πειραιά, πλάι στο κύμα

Κάτω στον Πειραιά, για open air κινηματογραφικές προβολές, με την ατμόσφαιρα να συμπληρώνει η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά.

Τελικά, αξίζει να δεις το "Ανάμεσα σε Τρεις Ζωές" με την Ολίβια Κόλμαν;

Η νέα δραματική ταινία με την Ολίβια Κόλμαν βρίσκεται στις αίθουσες. Αξίζει την προσοχή σου;

Δέκα χρόνια Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου με 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις

Ξεχωρίσαμε τις 10 ταινίες που αξίζει να δείτε από το πλούσιο πρόγραμμα του επετειακού 10ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

Τίλντα Σουίντον: "Δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να νιώθουν μόνοι γιατί οι καλλιτέχνες είναι πάντα εκεί"

Με αφορμή την έκθεση στη Στέγη Ωνάση, η Τίλντα Σουίντον μίλησε για το παλιό μοντέλο δημιουργίας ταινιών, για την πνευματική σύνδεση με τους προγόνους μας και την συνεχή παρουσία των καλλιτεχνών στη ζωή μας.

Τα essay films είναι τάση και αυτά είναι τα 50 πιο εμβληματικά

Ο σκηνοθέτης και ερευνητής Φιλ Ιερόπουλος που έχουμε γνωρίσει από τις ταινίες Avant-Drag! και Uchronia (που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2026) σταχυολογεί τα πιο επιδραστικά ποιητικά και πολιτικά κινηματογραφικά δοκίμια (essay films).