Οι 5 must ταινίες που παίζουν online στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν μερικές από τις επιλογές του φετινού προγράμματος της διοργάνωσης.

Sexual Healing1 «Sexual Healing»

Σηκώνει αυλαία το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (25/10-5/11) στην Καλαμάτα, αλλά και σε εννέα ακόμα πόλεις (Άργος, Τρίπολη, Δημητσάνα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Φιλιατρά, Ξυλόκαστρο), παρουσιάζοντας ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα, μέρος του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε και εσείς δωρεάν online κάνοντας απλώς ένα κλικ εδώ. Από τους συνολικά 26 τίτλους που προσφέρονται διαδικτυακά ακολουθούν οι 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Le Mali 70 (Μάρκους Κ. Μ. Σμιντ, 2022)

Le Mali 70

Στο Βερολίνο, ένα μουσικό σύνολο ανακαλύπτει παλιά βινύλια από την εποχή των μουσικών συνόλων του Μάλι. Αυτή η μουσική ενσάρκωνε την ελπίδα για την ανεξαρτησία του Μάλι πριν το πραξικόπημα βάλει ένα τέλος στη σκηνή των big bands. Αντλώντας έμπνευση από από αυτά τα τραγούδια οι Βερολινέζοι μουσικοί ταξιδεύουν στο Μάλι για για να συναντήσουν τους ήρωές τους Εκεί διερευνούν τις ρίζες των τραγουδιών , εντυπωσιάζονται από το παλιό αρχειακό υλικό, τζαμάρουν με ξεχασμένους σταρ του Μάλι, πράγμα που τους οδηγεί συχνά σε διαφωνίες για το ρυθμό και ηχογραφούν ένα άλμπουμ σε στούντιο του Μπαμακό.

Βρίσκοντας Θάρρος (Κέι Ρούμπατσεκ, 2020)

Finding Courage

Μια πρώην δημοσιογράφος του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, που ζει εξόριστη στο Σαν Φρανσίσκο παλεύει να εγκλιματιστεί στη ζωή της Αμερικής, ενώ αναζητά δικαιοσύνη για το φόνο της αδερφής της στα χέρια των κινεζικών αρχών. Αποκλειστικές συνεντεύξεις με πρώην υψηλά στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος παρέχουν μια εκ των έσω εικόνα του τρόμου που βίωσαν πολλοί Κινέζοι πολίτες.

Queen of Hearts (Τσέμα Ράμος, 2022)

Queen of Hearts

Η Λαρίσα Σβίρσκι θα μπορούσε να είναι κεντρική ηρωίδα κατασκοπικού μυθιστορήματος, ωστόσο υπήρξε στα αλήθεια. Γεννήθηκε σε οικογένεια που σχετίστηκε με τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας, αργότερα έγινε κατάσκοπος των ναζί και μετέπειτα διπλή πράκτορας στην υπηρεσία των Βρετανών με κωδικό όνομα "Ντάμα Κούπα". Λέγεται, μάλιστα, πως γνωρίστηκε με το θρυλικό συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ και αποτέλεσε την έμπνευση του λεγόμενου "Bond girl". Ωστόσο, τίποτα δεν ήταν εξακριβωμένα αληθές για τη Σβίρσκι, μέχρι πρόσφατα που απόρρητα αρχεία της MI5 αποχαρακτηρίστηκαν, επιτρέποντας στον κόσμο να μάθει ποια πραγματικά ήταν.

Sexual Healing (Έλσμπεθ Φραάνιε)

Sexual Healing 2

Η 53χρονη Εβέλιεν, μια πνευματώδης γυναίκα με αναπηρία από τη γέννησή της λόγω σπαστικότητας, αναζητά με πάθος τη σεξουαλική επαφή και κυρίως την αναγνώριση της προσωπικότητάς της. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την γενναία και συχνά αστεία αναζήτησή της για επικοινωνία, μια αναζήτηση που δεν αποφεύγει τα ταμπού.

My Rembetika Blues (Μ. Ζουρνάζι, 2021)

My Rembetika Blues

Το ρεμπέτικο ή τα ελληνικά Blues είναι η μουσική που γεννήθηκε από την ξενιτιά. Εντοπίζοντας τις ρίζες του στη μαζική μετανάστευση του 20ου αιώνα, η σκηνοθέτις Μαίρη Ζουρναζή συνθέτει διαφορετικές ιστορίες της μουσικής και της μετανάστευσης, αποτυπώνοντας τις ιστορίες που συχνά μένουν στην αφάνεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.