Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

1,5

Απογοητευτική μεταφορά δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, η οποία ακυρώνει τις όποιες horror υποσχέσεις, επενδύοντας αχρείαστα σε ένα αδιάφορο οικογενειακό δράμα.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι κριτική

Η πολύπαθη κατηγορία των ταινιών τρόμου που βασίζονται σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια αποκτά άλλη μία ελαττωματική μεταφορά με τις "Πέντε Νύχτες στου Φρέντι". Εν προκειμένω, κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός άντρας με τραυματικό παρελθόν και εξίσου επώδυνο παρόν, καθώς κινδυνεύει να χάσει την κηδεμονία της αδερφής του που αναθρέφει μόνος. Τότε προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας σε μια εγκαταλειμμένη πιτσαρία, αγνοώντας ότι εκεί κρύβεται ένα βίαιο μυστικό.

Αυτό που ξεκινάει σαν ένα υποβλητικό θρίλερ με horror υποσχέσεις, επενδύοντας στο εσωτερικευμένο ανεπούλωτο τραύμα του πρωταγωνιστή και τη μεταφυσική αναπαράσταση του στρες, δίνει σταδιακά τη θέση του στο αδιάφορο οικογενειακό δράμα που αρχικά βρισκόταν στο φόντο του σεναρίου. Οι χρονοβόρες επεξηγήσεις της πλοκής διογκώνουν αχρείαστα τη διάρκεια, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα ανατριχίλας και αποδυναμώνοντας σκηνή τη σκηνή ένα φιλμ που αγνοεί το σκοπό του. Εντέλει, η Έμα Τάμι τα παίζει όλα για όλα στην "ανατρεπτική" κορύφωση του φινάλε, η οποία είναι όχι απλώς απογοητευτική, αλλά μοιάζει βγαλμένη από επεισόδιο του… "Σκούμπι Ντου".

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

Five Nights at Freddy's
1,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 110 '
  • Έμα Τάμι

Ένας νεαρός άντρας με τραυματικό παρελθόν προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας σε μια εγκαταλειμμένη πιτσαρία που κρύβει ένα βίαιο μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.