"Οι κόρες της σιωπής": Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τη γυναικοκτονία από τη Δέσποινα Σωτηροπούλου

Το ντοκιμαντέρ μέσα από προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία, το φόβο και την εγκατάλειψη διεισδύει στην ανισότητα των Φύλων, την έμφυλη βία, τη γυναικοκτονία και τις θέσεις της Πολιτείας, του Δικαίου και της Εκκλησίας.

Οι κόρες της σιωπής

Με το Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ διακρίθηκε η δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Δέσποινα Σωτηροπούλου στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου με το ντοκιμαντέρ της "Οι κόρες της σιωπής".

Το ντοκιμαντέρ μέσα από προσωπικές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία, το φόβο και την εγκατάλειψη διεισδύει στην ανισότητα των Φύλων, την έμφυλη βία, τη γυναικοκτονία και τις θέσεις της Πολιτείας, του Δικαίου και της Εκκλησίας. Με κινηματογραφική και δραματουργική απόδοση της τραγικής αλήθειας καταγράφονται τα υψηλά ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης και δολοφονίας των γυναικών καθώς και τα αναπάντητα ερωτήματα, όπως: Πως προστατεύει το κράτος τη μητέρα και τα παιδιά της από τους κακοποιητές; Πως περιθάλπτει τα θύματα που τερματίζουν την ανοχή και τη σιωπή τους; Ποια η προστασία του Νομικού συστήματος; Γιατί η κακοποίηση δεν έχει τέλος;

Οι κόρες της σιωπής

Τα κινηματογραφικά μέρη αποδίδουν οι ηθοποιοί Δήμητρα Χατούπη, Βάνα Πεφάνη και οι τελειόφοιτοι ηθοποιοί της Ανώτερης Θεατρικής Σχολής "Δήλος". Στο ντοκιμαντέρ ακούγεται απόσπασμα από το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου "Ύμνος δοξαστικός προς τις γυναίκες που αγαπούμε" με την έγκριση και παραχώρηση των δικαιωμάτων από την κόρη του Ερριέττη Εγγονοπούλου.

Οι κόρες της σιωπής

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του London Greek Film Festival και του Acting Code Institute of London και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το Σεπτέμβρη στην Επίδαυρο. "Οι κόρες της σιωπής" θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στον κόσμο με συμμετοχές στα διαγωνιστικά τμήματα των φεστιβάλ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.