Μαθαίνουμε τα πάντα για τη σκηνογραφία στην ημερίδα "The Art of Production Design"

Σκηνογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα μιλήσουν για την έμπνευση, τη δημιουργία, την τέχνη της συνεργασίας, τη μαγεία του να χτίζεις κόσμους στον κινηματογράφο και τη διαφήμιση, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης Production Design Week.

The Art of Production Design © Δάφνη Καλογιάννη

Τι σημαίνει στ’ αλήθεια production design; Πώς έχει εξελιχθεί μέσα στα χρόνια και ποιος είναι ο ρόλος του σήμερα; Σκηνογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα μιλήσουν για την έμπνευση, τη δημιουργία, την τέχνη της συνεργασίας, τη μαγεία του να χτίζεις κόσμους στον κινηματογράφο και τη διαφήμιση, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, στην ημερίδα με θέμα "The Art of Production Design", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Ρομάντσο, στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης Production Design Week. Παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 25 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, υπό την αιγίδα του δυναμικού Production Designers Collective.

The Art of Production Design
© Δάφνη Καλογιάννη

Σε συνέχεια του επιτυχημένου Production Designers Gathering, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τo φθινόπωρο στις Σπέτσες με την υποστήριξη της Oxbelly, του ΕΚΚ και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσε κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου απ’ όλο τον κόσμο, σειρά παίρνουν τώρα οι χώρες μέλη του PDC διοργανώνοντας τις δικές τους δράσεις, πάντα με στόχο την επικοινωνία, τη δικτύωση και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών. Στην Αθήνα η δράση θα πραγματοποιηθεί με χορηγό παρουσίασης την Oxbelly και την υποστήριξη του Athens Film Office, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και της Blonde και θα είναι ανοιχτή σε επαγγελματίες, φοιτητές αλλά και το γενικό κοινό.

The Art of Production Design
© Δάφνη Καλογιάννη

Το πρόγραμμα 

11.30 π.μ.-1 μ.μ.

Καλλιτεχνική διεύθυνση & σχεδιασμός σκηνικών στον κινηματογράφο (production design)
Συντονιστής: Γιώργος Κρασσακόπουλος, κριτικός κινηματογράφου
Ομιλητές: Αναστασία Αρσένη, Νίκος Περάκης, Αντώνης Χαλκιάς

1-2.30 μ.μ.

Έμπνευση & δημιουργία. Η χρήση της έρευνας και των οπτικών αναφορών στο επάγγελμα του Production Designer
Ομιλητές: Πηνελόπη Βαλτή, Εύα Γουλάκου, Αντώνης Δαγκλίδης, Σπύρος Λάσκαρης

3.30-5 μ.μ.

Η διαχείριση του χρόνου & του προϋπολογισμού. Πως να φτιάξεις την ομάδα εργασίας
Ομιλητές: Γιώργος Γεωργίου, Δάφνη Κούτρα, Μιχάλης Σαμιώτης

The Art of Production Design
© Δάφνη Κούτρα

5.30-7 μ.μ.

Ο ρόλος του art department σε ξένες παραγωγές & η Ελλάδα ως κινηματογραφικός χώρος
Ομιλητές: Χριστίνα Βλάχου, Δημήτρης Ζιάκας, Δάφνη Καλογιάννη, Αναστασία Λάμπρου, Κώστας Παππάς

7-8.30 μ.μ.

Ο Art Director στην ελληνική διαφήμιση | Η διαχείριση των διαφημιστικών παραγωγών
Συντονιστές: Μπάμπης Μακρίδης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, σκηνοθέτες
Ομιλητές: Αλίκη Κούβακα, Έβαν Μαραγκουδάκης (Διευθυντής Φωτογραφίας), Γιάννης Ξηντάρας

The Art of Production Design
© Δάφνη Κούτρα

8.30-8.45 μ.μ.

VFX & Production Design
Νέες πρακτικές & τεχνολογικές καινοτομίες
Ομιλητής: Αντώνης Κοτζιάς, Visual Effects Supervisor, Ιδρυτής "Yafka”

8.45-9 μ.μ.

Το μέλλον | Η εκπαίδευση & η εισαγωγή στον επαγγελματικό στίβο των νέων επαγγελματιών

9 μ.μ.-12 π.μ.

Party

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
05/12/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4 Δεκεμβρίου.

"Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων" ήχησαν νωρίτερα στην μεγάλη οθόνη

Επίσημη πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Χρήστου Κανάκη.