Ξεκινάει το 8ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους KinderDocs

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από 10 χώρες και 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συζητήσεις και δράσεις.

8ο KinderDocs

Το 8ο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους διοργανώνεται από 16 έως 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικο κοινό και επαγγελματίες θα πραγματοποιηθούν φέτος και στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Το Φεστιβάλ KinderDocs, που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από 10 χώρες και 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συζητήσεις και δράσεις. 

Το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα family-friendly γουικέντ με τέσσερις θεματικές ζώνες και 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο σε back-to-back προβολές από το πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη. Κάθε ταινία γίνεται αφορμή για συναντήσεις με σκηνοθέτες, συζητήσεις με παραγωγούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, καινοτόμους start-uppers -συνολικά 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό-, καθώς και μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, που μετατρέπουν το φεστιβάλ σε πραγματική γιορτή.

Σάββατο 21/10, 12-10 μ.μ. και Κυριακή 22/10, 10 π.μ.-6.30 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, η Ειδική Προβολή με θέμα "Αναζητώντας τη θέση μας στον κόσμο", που αποτελεί μέρος του εκτενούς αφιερώματος στη Γερμανία, πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Το  event περιλαμβάνει δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα, με καλεσμένες και τις τέσσερις νέες σκηνοθέτιδες δημιουργούς τους, που θα παρευρίσκονται για να συζητήσουν με άλλους καλεσμένους μετά την προβολή. 

Τρίτη 17/10, 10 π.μ.-12.30 μ.μ.
Είσοδος δωρεάν | Απαραίτητη προεγγραφή εδώ

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ένα δυναμικό Industry Event για επαγγελματίες και φοιτητές του κινηματογράφου με θέμα "Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους: Διεθνείς προσεγγίσεις και προοπτικές" διοργανώνεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Αξιοποιώντας το δυναμικό Ευρωπαϊκό δίκτυο του KinderDocs, διεθνείς και ΄Έλληνες καλεσμένοι θέτουν στο επίκεντρο το κινηματογραφικό είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ που απευθύνεται σε νεαρά ακροατήρια.

Καλεσμένοι του KinderDocs: 

  • Marije Veenstra (NL), Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, International Documentary Film Festival Amsterdam - IDFA
  • Gudrun Sommer (DE), Διευθύντρια, Φεστιβάλ DOXS RUHR
  • Niki Padidar (NL), σκηνοθέτιδα (Ninnoc, All You See) και Καλλιτεχνική Διευθύντρια Προγράμματος Youth, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)
  • Susanne Kim (DE) σκηνοθέτιδα υβριδικού project "Cabinets of Wonder" (Documentary & Virtual Reality) που προβάλλεται στο 8ο KinderDocs 
  • Martijn Blekendaal (NL), σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ για νέους "The man who looked beyond the horizon" που θα προβληθεί στο 8ο KinderDocs 
  • Σοφία Εξάρχου (GR), σκηνοθέτιδα (Park, Animal)

Το Φεστιβάλ KinderDocs συνεργάζεται με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, κολλέγια και σχολές: φοιτητές και σπουδάστριες θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και θα αναπτύξουν νέες, διαθεματικές οπτικές και προσεγγίσεις σε διαφορετικά γνωστικά πεδία. Η 8η έκδοση του Φεστιβάλ KinderDocs μετατρέπεται σε έναν πρωτοποριακό κόμβο μάθησης και αλληλεπίδρασης, ένα ολοκληρωμένο workshop για φοιτήτριες και σπουδαστές.

Πέμπτη 19/10, 5.30-8 μ.μ.
Είσοδος δωρεάν | Απαραίτητη προεγγραφή εδώ

Παράλληλα, το 8ο KinderDocs διοργανώνει ειδικές προβολές για σχολεία. Ομάδες μαθητών από Δʹ Δημοτικού έως Βʹ Λυκείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο διαφορετικές ζώνες προβολής και να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους, που έχουν προσκληθεί ειδικά από το εξωτερικό.

Δευ., Τετ., Πεμ., Παρ., 16,18,19,20/10, 10 π.μ.-1.30 μ.μ.
Απαραίτητη προεγγραφή εδώ

Δύο κριτικές επιτροπές παιδιών (9-12 ετών) και νέων (12-17 ετών) θα παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα και θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία για το Βραβείο Κοινού.

Διαβάστε Επίσης

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τα τρέιλερ

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.