Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 19/10

Ο νέος Σκορσέζε, ένα must arthouse ηθογράφημα και μια «επαναστατική» επανέκδοση προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Killers of the Flower Moon trailer1 «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού»

Update: Αναβάλλεται η κυκλοφορία της ταινίας "Το Γόνατο της Αχέντ".

Ο νέος Σκορσέζε, ένα must arthouse ηθογράφημα και μια "επαναστατική" επανέκδοση προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού

Η γκανγκστερική επιστροφή του Μάρτιν Σκορσέζε. Η 26η ταινία στη σπουδαία φιλμογραφία του σκηνοθέτη συστήνεται ως ένα αγωνιώδες επικό γουέστερν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν. Στις σελίδες του μελετώνται οι κατά συρροή φόνοι που συνέβησαν τη δεκαετία του '20 στην Οκλαχόμα, οι οποίοι είχαν ως θύματα μέλη της φυλής Οσέιτζ. Στο φόντο το δολοφονιών βρίσκεται η απόπειρά τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα της γης τους, όταν ανακαλύπτεται πως σε αυτά υπάρχουν πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου. Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει το FBI που μόλις είχε σχηματιστεί. Στην ταινία ο Σκορσέζε επανενώνεται με τους πρωταγωνιστές Λεονάρντο ντι Κάπριο και Ρόμπερτ ντε Νίρο, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι τρεις συνυπάρχουν σε παραγωγή. Τέλος, κεντρικό ρόλο κρατά η Λίλι Γκλάντστοουν την οποία γνωρίσαμε στο εξαιρετικό "Certain Women" (Κέλι Ρέινχαρντ, 2016). Στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε επίσης τον πάντα αξιόπιστο Τζέσι Πλέμονς, αλλά και τον πρόσφατα οσκαρικό Μπρένταν Φρέιζερ.

Στο Γραφείο των Καθηγητών

Γερμανικό ηθογράφημα υποψήφιο για βραβείο LUX. Ένα από τα πιο καλογραμμένα φιλμ της σεζόν έρχεται από τη Γερμανία. Κεντρική ηρωίδα μια δασκάλα, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά αμείλικτων ηθικών αδιεξόδων, όταν αρχίζουν να σημειώνονται μια σειρά από μικροκλοπές στο σχολείο. Τότε οι σχέσεις των μαθητών και των ενηλίκων περιπλέκονται, ενώ διαγράφεται κάθε έννοια εμπιστοσύνης με αποτέλεσμα η κατάσταση να φτάσει στα άκρα.

Το Γόνατο της Αχέντ

Υπαρξιακά και πολιτικά δράματα από τον Ναντάβ Λαπίντ, σκηνοθέτη των βραβευμένων με Χρυσή Άρκτο "Συνώνυμων". Ένας επιτυχημένος 40ρης Ισραηλινός σκηνοθέτης, ταξιδεύει στο απομονωμένο στην έρημο χωριό του, για να παρουσιάσει μια ταινία του. Εκεί συναντά μια υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού, συναναστροφή που τον φέρνει αντιμέτωπο με δύο "μάχες": τη ψυχολογική διαχείριση των καταπιεστικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα του και το θάνατο της μητέρας του. Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών.

Paw Patrol: Η Σούπερ Ταινία

Το τετράποδο animation σε νέα ύψη. Τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις μετά από την πτώση ενός μετεωρίτη, αλλά σύντομα θα βρεθούν σε κίνδυνο όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός τους Δήμαρχος Χάμντινγκερ επιχειρήσει να τους τις κλέψει.

Η Κινέζα

Ο Γκοντάρ "παθαίνει" μαοϊσμό. Μια ομάδα φοιτητών που μελετούν τα γραπτά του Μάο, αναζητά τη θέση της στον κόσμο αλλά και τους εφικτούς τρόπους να τον αλλάξουν ώστε να μετατραπεί σε μια μαοϊστική κοινότητα χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".