Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 12/10

Ένα συγκινητικό φιλμ και τρεις σπουδαίοι δημιουργοί προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Past Lives «Περασμένες Ζωές» / ©Jon Pack

Ένα συγκινητικό φιλμ και τρεις σπουδαίοι δημιουργοί προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περασμένες Ζωές

Η πιο ρομαντική ταινία της χρονιάς. Κοινώς, προετοιμαστείτε για γερές συγκινήσεις, καθώς η σκηνοθέτρια Σελίν Σονγκ αφηγείται τη σχέση δύο φίλων που επανενώνονται ύστερα από δύο δεκαετίες, μόνο για να ερωτευτούν ακαριαία και ολοκληρωτικά. Ο καθένας τους, όμως, έχει επιλέξει διαφορετικό μονοπάτι, έτσι η συνύπαρξή τους μοιάζει με άπιαστο όνειρο. Η Σονγκ αφουγκράζεται με γήινη ποίηση τους ήρωές της και παραδίδει ένα αβίαστα ορμητικό φιλμ, το οποίο δεν είναι απίθανο να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στα επόμενα Όσκαρ.

Ξερά Χόρτα

Ο Τούρκος σινε-ποιητής Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν επιστρέφει. Πέντε χρόνια μετά την "Άγρια Αχλαδιά", ο δημιουργός μας συστήνει στα "Ξερά Χόρτα" που απέσπασαν βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες. Η υπόθεση αφορά ένα μεσήλικα δάσκαλο καλλιτεχνικών, ο οποίος διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ' τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Anselm

Τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς. Ένα ενδοσκοπικό κινηματογραφικό πορτρέτο ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων καλλιτεχνών, του Άνσελμ Κίφερ, μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις αλλά και τα έργα του.

Shayda

Αυστραλέζικο δράμα βραβευμένο στο Σάντανς. Μια νεαρή Ιρανή μητέρα που ζει στο Μπρισμπέιν, κακοποιημένη από το σύζυγό της, βρίσκει μαζί με την εξάχρονη κόρη της προσωρινή στέγη σε ένα γυναικείο κοιτώνα. Προσπαθώντας να πάρει διαζύγιο και μόνιμη άδεια παραμονής, αναζητά ευκαιρία για μια καινούρια ζωή.

Η Φανταστική Χώρα μου 

Ο σπουδαίος ντοκιμαντερίστας Πατρίσιο Γκουσμάν κινηματογραφεί τη Χιλή. Μια κινηματογραφική αναδρομή στην κοινωνική εξέγερση που ξέσπασε στο Σαντιάγο της Χιλής το 2019, όταν ο λαός βγήκε στους δρόμους διεκδικώντας ισότητα, υγεία, παιδιά και περισσότερες ευκαιρίες εργασίας.

Ο Εξορκιστής: Πιστός

Συνέχεια στο αριστουργηματικό horror του Γουίλιαμ Φρίντκιν. Πριν από 50 χρόνια, ο σπουδαίος σκηνοθέτης Γουίλιαμ Φρίντκιν μας σύστησε στον ανατριχιαστικό κόσμο του "Εξορκιστή", μεταφέροντας αριστουργηματικά στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι. Σήμερα, έφτασε η ώρα να επιστρέψουμε στο τρομακτικό σύμπαν ενός εκ των καλύτερων horror που γυρίστηκαν ποτέ, μέσα από το σίκουελ "Ο Εξορκιστής: Πιστός". Την απευθείας συνέχεια του πρωτότυπου φιλμ υπογράφει ο πολύπειρος Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ο οποίος ευθύνεται για την επιτυχημένη πρόσφατη αναβίωση ενός έτερου εμβληματικού horror franchise – της "Νύχτας με τις Μάσκες". Στον "Πιστό", η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από έναν πατέρα ο οποίος αναθρέφει μόνος την κόρη του, καθώς έχασε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια ενός φονικού σεισμού. Όταν, όμως, το παιδί του επιστρέψει μαζί με μια φίλη της ύστερα από μια τριήμερη εξαφάνισή τους στο δάσος, δίχως να έχουν καμία απολύτως ανάμνηση του τι συνέβη, ο πατέρας θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπος με το απόλυτο κακό.

Dogman

Θρίλερ δια χειρός Λικ Μπεσόν. Ένας νεαρός που έχει βιώσει διαδοχικά οδυνηρά τραύματα στο πέρας της ζωής του, προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο μέσα από τη συναναστροφή του με τα σκυλιά.

Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι

Τετράποδες περιπέτειες κινουμένων σχεδίων. Η λανθασμένη παράδοση μωρού ενός πελαργού οδηγεί δύο αγαπημένους φίλους, τον αρκούδο Μικ Μικ και το λαγό Όσκαρ, σε μια απροσδόκητα ξέφρενη περιπέτεια.

Πολίτης Κέιν

Ο Όρσον Γουέλς υπογράφει μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Ένας δημοσιογράφος ερευνά τη ζωή ενός μεγιστάνα του Τύπου, για να ανακαλύψει το νόημα της λέξης "ρόουζμπαντ" που εκστόμισε πριν ξεψυχήσει. Ταινία-ορόσημο του αμερικανικού σινεμά, με φοβερές αφηγηματικές καινοτομίες για την εποχή του, που εισάγουν τον κινηματογράφο στην περιπέτεια της γραφής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".