Απαγορευμένα Παιχνίδια

4,5

Ξενόγλωσσο Όσκαρ και Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία για μία από τις πιο συναισθηματικά πλούσιες, σεναριακά θαρραλέες και κινηματογραφικά συγκινητικές ιστορίες γλυκόπικρης ενηλικίωσης.

Apagorevmena pexnidia

Έχουν περάσει έξι δεκαετίες κι όμως η κορυφαία ταινία της φιλμογραφίας του Ρενέ Κλεμάν ("Η Μάχη των Σιδηροδρόμων", "Γυμνοί στον Ήλιο") παραμένει εντυπωσιακά αγέραστη. Στην εποχή της προκάλεσε πλήθος αντιπαραθέσεων, σοκάροντας με την απενοχοποιημένη ευαισθησία με την οποία αντιμετώπισε το ταμπού της παιδικής αθωότητας. Πώς μπορεί άραγε αυτή να αντιπαρατεθεί στη φρίκη του πολέμου;

Η απάντηση βρίσκεται στην ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, οι γονείς του οποίου σκοτώνονται σε αεροπορική επίθεση, καθώς οι ναζί προελαύνουν στη Γαλλία. Εκείνη υιοθετείται από μια φτωχή οικογένεια χωρικών και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία με τον μικρότερο γιο της. Τα "απαγορευμένα" παιχνίδια τους (η δημιουργία ενός νεκροταφείου ζώων) εξελίσσονται σε μία από τις πιο συναισθηματικά πλούσιες, σεναριακά θαρραλέες και κινηματογραφικά συγκινητικές ιστορίες γλυκόπικρης ενηλικίωσης, η οποία απέσπασε το ξενόγλωσσο Όσκαρ και το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία.

Α/Μ. Γαλλία. 1952. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Απαγορευμένα Παιχνίδια

Les Jeux Interdits
4,5
  • Δραματική
  • 1952
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ρενέ Κλεμάν

Καθώς οι ναζί προελαύνουν στη Γαλλία, οι γονείς ενός μικρού κοριτσιού σκοτώνονται σε αεροπορική επίθεση. Εκείνη υιοθετείται από μια φτωχή οικογένεια χωρικών και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία με τον μικρότερο γιο της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Βοήθεια!": Αποκλειστικό βίντεο από τη νέα ταινία του Σαμ Ράιμι με την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας "Βοήθεια!" του Σαμ Ράιμι, βλέπουμε αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Ελληνικό box office: "Άγιος Παΐσιος", Σαίξπηρ ή "Καποδίστριας";

Η κινηματογραφική εκδοχή του πετυχημένου χριστιανικού σίριαλ κέρδισε τη μάχη του τετραημέρου απέναντι στην οσκαρική βιογραφία του Μεγάλου Βάρδου και το κουρασμένο πλέον ιστορικό δράμα του Γιάννη Σμαραγδή.

50 χρόνια Αθηνόραμα: όλες οι κριτικές για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Tαινίες που έγραψαν ιστορία ερχονται ξανά σε ένα θρυλικό σινεμά της Αθήνας

Ένα από τα πιο ζωντανά κινηματογραφικά στέκια της Αθήνας φιλοξενεί εμβληματικές ταινίες, σε ειδικές βραδιές προβολών.

Τι νέο θα δεις από αυτή την Πέμπτη στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας που αξίζει να αναζητήσετε στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 05/02.

Οι νέες ταινίες που δεν θα χάσουμε τον Φεβρουάριο στους κινηματογράφους

Ένας γεμάτος κινηματογραφικός μήνας με βραβευμένες ταινίες κατευθείαν από τα μεγάλα φεστιβάλ, θρίλερ, animation και κωμωδίες.

Στους "Δύο Εισαγγελείς", ο Σεργκέι Λόζνιτσα παρουσιάζει ένα δραματικά επίκαιρο ιστορικό θρίλερ

Η σκοτεινή κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που ξεχώρισε στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.