Ο οσκαρικός Αλεξάντερ Πέιν στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Παρουσία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη πρόκειται να προβληθεί η νέα ταινία του με τίτλο «Τα Παιδιά του Χειμώνα».

Αλεξάντερ Πέιν

Ο ελληνικής καταγωγής και δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός Αλεξάντερ Πέιν πρόκειται να βρεθεί στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2-12/11) για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του με τίτλο "Τα Παιδιά του Χειμώνα" ("The Holdovers").

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το φιλμ είναι "ένα ταξίδι αυτογνωσίας, διανθισμένο με το τρυφερό άγγιγμα και το γνώριμο περιπαικτικό χιούμορ του Αλεξάντερ Πέιν", το οποίο "μας μεταφέρει σε ένα διακεκριμένο αμερικανικό κολέγιο, στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, τη δεκαετία του 1970. Ένας δύστροπος καθηγητής είναι αναγκασμένος να παραμείνει στο campus του κολεγίου, επιφορτισμένος με το καθήκον να προσέχει τους λίγους σπουδαστές, οι οποίοι θα περάσουν τις γιορτές ολομόναχοι, μακριά από τις οικογένειές τους. Σε αυτό το σκηνικό απομόνωσης, όπου το κρύο και το χιόνι καταπίνουν τα πάντα, ο καθηγητής θα αναπτύξει μια απίθανη σχέση με έναν απείθαρχο αλλά συγχρόνως ιδιοφυή μαθητή, ο οποίος προέρχεται από ένα ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και με την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία θρηνεί για την απώλεια του γιου της στο πόλεμο του Βιετνάμ. Οι τρεις φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες, ο καθένας τους φορτωμένος με βαθιές πληγές, θα έρθουν κοντά" Στα "Παιδιά του Χειμώνα" πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Όσκαρ Πολ Τζιαμάτι και οι ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ, Ντόμινικ Σέσα.

Τα Παιδιά του Χειμώνα

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία πραγματοποίησε πρόσφατα την παγκόσμια πρεμιέρα της στο κορυφαίο φεστιβάλ του Τορόντο, όπου μάλιστα βρέθηκε δεύτερο στις προτιμήσεις του κοινού. Θυμίζουμε πως το μεγάλο βραβείο του καναδέζικου θεσμού προκύπτει αποκλειστικά από τις ψήφους των θεατών, έτσι η αργυρή θέση των "Παιδιών του Χειμώνα" δεν είναι διόλου αμελητέα. Το φιλμ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 25/1 από την Tanweer.

Διαβάστε όλα τα νεότερα για το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.