Nευρικός Εραστής

5

Η κωμωδία του Γούντι Άλεν που άλλαξε βαθιά κι οριστικά τη σύγχρονη αμερικανική κωμωδία και θριάμβευσε στα Όσκαρ, κερδίζοντας αυτά των καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και α΄ γυναικείου ρόλου (Ντάιαν Κίτον).

Nevrikos erastis

Σχεδόν μισόν αιώνα πριν και ενώ το Χόλιγουντ αναζητά απελπισμένα διαφυγή από το σκοτεινό τοπίο των 70s με το "Ρόκι", τον "Πόλεμο των Άστρων" και τις σινε-απολογίες πάνω στον πόλεμο του Βιετνάμ, ένας εμμονοληπτικός με το θάνατο Νεοϋορκέζος κωμικός αναπολεί την εφτάχρονη σχέση του με μια εξίσου νευρωτική τραγουδίστρια και φωτογράφο. Ο Άλβι Σίνγκερ και η Άνι Χολ γίνονται μέσα σε μία νύχτα το ερωτευμένο ζευγάρι της νέας εποχής, εξίσου πολιτικοποιημένης αλλά λιγότερο ενοχικής, κυνικής, μα κατά βάθος αισιόδοξης, έτοιμης να σαρκάσει όσο και να αφήσει πίσω το τραυματικό παρελθόν για ένα αδέξια σχεδιασμένο, αλλά αποκλειστικά δικό της μέλλον. Ο Γούντι Άλεν παίρνει ό,τι πιο αντισυμβατικό κι αυθόρμητο έμαθε από τη σλάπστικ κωμωδία και περνά σε μια σοφιστικέ κομεντί που δεν φοβάται να αυτοσχεδιάσει, να συνδυάσει καρτούν με ντοκιμαντέρ, να σχολιάσει απλά τα πιο υπαρξιακά και τα πιο καθημερινά προβλήματα, επιβεβαιώνοντας πως –από τον Αριστοφάνη έως τον Τζέρι Λιούις– το χιούμορ είναι ο συντομότερος δρόμος για την αλήθεια. Κι ο πιο διασκεδαστικός.

ΗΠΑ. 1977. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Νευρικός Εραστής

Annie Hall
5
  • Κωμωδία
  • 1977
  • Διάρκεια: 93 '
  • Γούντι Άλεν

Ο Άλβι Σίνγκερ, ένας εμμονοληπτικός με το θάνατο Νεοϋορκέζος κωμικός, αναπολεί την επτάχρονη σχέση του με την Άνι Χολ, μια εξίσου νευρωτική τραγουδίστρια και φωτογράφο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".