
Ένα από τα πιο ξεχωριστά κινηματογραφικά events της πόλης, το Gimme Shelter Film Festival που συνδυάζει τις προβολές κινηματογραφικών φεστιβάλ με συναυλίες, επιστρέφει δυναμικά για μια ακόμα χρονιά στο ιστορικό Gagarin 205.
Πιο συγκεκριμένα από τις 16/10 μέχρι τις 13/11, συνολικά τέσσερεις βραδιές πρόκειται να φιλοξενηθούν στον αγαπημένο χώρο της Λιοσίων πάντα παρουσία εκλεκτών καλεσμένων. Ας δούμε αναλυτικά τι επιφυλάσσει φέτος το φεστιβάλ.
16/10 - "The Dream Syndicate: How Did We Find Ourselves Here" (Έμιελ Σπέλντερ, 2022)
Ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα συγκροτήματα έχει την τιμητική του στο ντοκιμαντέρ του Έμιελ Σπέλντερ, στο οποίο ανατρέχεται η ιστορία των Dream Syndicate. Μάλιστα, ο frontman της μπάντας Steve Wynn πρόκειται να δώσει μια ειδική ακουστική περφόρμανς με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ. Έπειτα, ακολουθεί συζήτηση του σκηνοθέτη με τη δημοσιογράφο Έφη Παπαζαχαρίου.
23/10 - "Total Thrash - The Teutonic Story" (Ντάνιελ Χόφμαν, 2022)
Μπορεί, δικαιολογημένα, η αμερικανική thrash σκηνή να μονοπωλεί συνήθως τις σχετικές συζητήσεις, ωστόσο οι αντίστοιχη γερμανική έχει αφήσει διακριτικό μουσικό στίγμα στο metal προσφέροντας αριστουργηματικές στιγμές στο είδος. Αυτές σκιαγραφούνται στο ντοκιμαντέρ όπου μιλούν στην κάμερα μέλη εκ των πιο εμβληματικών συγκροτημάτων, όπως οι Sodom, οι Destruction και οι Tankard, από τα '80s μέχρι σήμερα. Ο σκηνοθέτης θα δώσει το "παρών" στην προβολή η οποία θα διαδεχθεί τη live εμφάνιση των Amken.
6/11 - "BOOM! A Film About The Sonics" (Τζόρνταν Άλμπερτσεν, 2018)
Η μπάντα που καθόρισε τον garage ήχο και το ροκ εντ ρολ εν γένει, οι Sonics έχουν τον πρώτο λόγο στο ντοκιμαντέρ που έχει συγκεντρώσει μια σειρά σημαντικών βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ και το οποίο ανατρέχει στα έργα και τις ημέρες των θρυλικών Sonics. Πριν την προβολή προηγείται η εμφάνιση των Acid Visions.
13/11 - "ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης" (Μαρίνα Δανέζη, 2023)
Για την τελευταία βραδιά του το Gimme Shelter ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό. Πρόκειται για την παρουσίαση του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη (βραβείο κοινού στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), του ανθρώπου πίσω από το φεστιβάλ, το οποίο εμβαθύνει στους ομοφυλόφιλους και τα τρανς άτομα που έφτιαξαν τη δεκαετία του '70 το περιοδικό Αμφί.
Περισσότερες πληροφορίες για το Gimme Shelter Film Festival θα βρείτε εδώ.