Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 21/9

Η επιστροφή ενός εκρηκτικού franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Αναλώσιμοι 4 έρχονται

Η επιστροφή ενός εκρηκτικού franchise προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Αναλώσιμοι 4

Οι σούπερ σταρ της περιπέτειας τα ξανασπάνε όλα. Στην τέταρτη περιπέτειά τους, οι "Αναλώσιμοι" αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας του κόσμου, η ομάδα που αναλαμβάνει δράση την ύστατη στιγμή. Αυτή τη φορά, το στιλ και οι τακτικές της νέας γένιας "αναλώσιμων"  θα δώσουν νέο νόημα στη φράση "νέο αίμα". 

Κάρμεν

Ο Πολ Μεσκάλ σε ρόλο "οπερατικό". Μέσα από ένα πειραματικό πρίσμα, στοιχεία μιούζικαλ και έντονο δράμα, ο χορογράφος του "Μαύρου Κύκνου" Μπενζαμάν Μιλεπιέ σκηνοθετεί μια φιλόδοξη διασκευή της γνωστής "Κάρμεν" έχοντας ένα δυναμικό καστ. Στο οποίο, εκτός από τον Μεσκάλ, βρίσκουμε τη σταρ των νέων "Scream" Μελίσα Μπαρέρα και την Ρόζι ντε Πάλμα που αναδείχθηκε μέσα από τις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από μια γυναίκα η οποία στην απόπειρά της να ξεφύγει από ένα μεξικανικό καρτέλ επιχειρεί να βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ. Στα σύνορα, όμως, θα βρεθεί σε κίνδυνο όταν ένας συνοριοφύλακας επιχειρεί να τη δολοφονήσει, προτού σωθεί χάρη στην παρέμβαση ενός αστυνομικού. Οι δυο τους, τότε, συμφωνούν να δοκιμάζουν μαζί την τύχη τους στο Λος Άντζελες, την ώρα που η μεταξύ τους έλξη μεγαλώνει.

Ράδιο Μετρονόμ

Ρομαντικό δράμα από τη Ρουμανία. Το φθινόπωρο του 1972, μια 17χρονη μαθαίνει πως το αγόρι της πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε λίγες μέρες. Τότε, το ζευγάρι αποφασίζει να περάσει μαζί το χρόνο που τους απομένει.

Το Βιβλίο των Θαυμάτων

Η Αλεξαντρά Λαμί προσπαθεί να "αναστήσει" το γιο της. Μια μητέρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να κάνει το παιδί της που βρίσκεται σε κώμα να ξυπνήσει, αποφασίζει να πραγματοποιήσει τα 10 πράγματα που εκείνος είχε γράψει στο ημερολόγιο του πως θέλει να κάνει "πριν το τέλος του κόσμου".

Γελώντας στο Αφγανιστάν

Ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου. Ο Καρίμ Ασίρ, ο Αφγανός Τσάρλι Τσάπλιν, δίνει παραστάσεις με μoναδικό όπλο το γέλιο σε ένα ρημαγμένο Αφγανιστάν. Όταν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ, ο Καρίμ απειλείται με θάνατο. Προσπαθώντας να σωθεί, φτάνει στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε την περιπέτεια της ζωής του και εξερευνούμε το θέμα του γέλιου.

After 5: Όλα Μετά

Νέο κεφάλαιο στο νεανικό ρομαντικό franchise. Μετά το χωρισμό με την πραγματική αγάπη του, ο Χάρντιν ταξιδεύει στην Πορτογαλία σε μια απόπειρα να διορθώσει τα λάθη στις παλιάς συμπεριφοράς του.

Μάβκα: Το Ξωτικό του Δάσους

Animation φαντασίας με ήρωες μαγικά πλάσματα. Η Μάβκα είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή. Από την άλλη, ο Λούκας είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτό του. Χάρη στη μουσική του, ο Λούκας γνωρίζει και ερωτεύεται τη Μάβκα. Οι τύχες του δάσους, αλλά και η σχέση τους, θα δοκιμαστούν έντονα, όταν κάνει την εμφάνισή της μια πρωτοφανής και ύπουλη απειλή.

Νευρικός Εραστής

Ο Γούντι Άλεν δεν μπορεί να ξεπεράσει την Άνι Χολ. Ο Άλβι Σίνγκερ, ένας εμμονοληπτικός με το θάνατο Νεοϋορκέζος κωμικός, αναπολεί την εφτάχρονη σχέση του με την Άνι Χολ, μια εξίσου νευρωτική τραγουδίστρια και φωτογράφο.

Το Λιμάνι των Απόκληρων

Στιλάτο δράμα του Μαρσέλ Καρνέ από το 1938. Ενας λιποτάκτης και μια ορφανή κοπέλα αναζητούν την ευτυχία μέσα σ' ένα περιβάλλον που επικρατεί η ηττοπάθεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.