Όλα Πάνε Καλά

3

Ένα ελαφρά ξεπερασμένο σήμερα πολιτικό μανιφέστο που συνοψίζει τη μετά τον Μάη του ’68 ιδεολογική κρίση της Αριστεράς με απόλυτα… γκονταρικό τρόπο.

Όλα Πάνε Καλά κριτική

Μετά το αριστουργηματικό "Γουικέντ" και επηρεασμένος άμεσα από τα γεγονότα του Μάη του ’68, ο Ζαν – Λικ Γκοντάρ αφιερώθηκε σε μια σειρά από στρατευμένες πειραματικές ταινίες. Σταδιακά όμως επέστρεψε σε περισσότερο προσωπικές και ανοιχτές στο (σινεφίλ πάντα) κοινό κινηματογραφικές ιδέες, ξεκινώντας από το "Όλα Πάνε Καλά".

Εκεί –διατηρώντας το πλήρως αποστασιοποιημένο στιλ, το σαρκαστικό χιούμορ και τις μαοϊκές του απόψεις– "στήνει" την κατάληψη ενός εργοστασίου από τους εργάτες του και μαζί με το πρωταγωνιστικό του ζευγάρι, έναν Γάλλο σκηνοθέτη και μια Αμερικανή δημοσιογράφο, αναρωτιέται αν όλα πάνε καλά στην επανάσταση. Πρόκειται για ένα ελαφρά ξεπερασμένο σήμερα πολιτικό μανιφέστο, το οποίο συνοψίζει τη μετά τον Μάη του ’68 ιδεολογική κρίση της Αριστεράς με απόλυτα… γκονταρικό, ευφυή αλλά και άνισο τρόπο.

Γαλλία. 1972. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα Πάνε Καλά

Tout Va Bien
3
  • Σινεφίλ
  • 1972
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ζαν Λικ Γκοντάρ

Με φόντο την κατάληψη ενός εργοστασίου από τους εργάτες του, ένας Γάλλος σκηνοθέτης και μια Αμερικανή δημοσιογράφος αναρωτιούνται αν όλα πάνε καλά στην πολιτική, την τέχνη και τις προσωπικές τους σχέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".