Βραβεία σε Έλληνες δημιουργούς σε Λοκάρνο και Σαράγιεβο

Ενθαρρυντικές διακρίσεις για τις ελληνικές παραγωγές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού.

Δήμητρα Βλαγκοπούλου Locarno βραβείο Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου βραβεύτηκε στο Λοκάρνο για την ερμηνεία της στο «Animal»

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται με ενθαρρυντικά νέα στο μέτωπο των διεθνών φεστιβάλ για τους Έλληνες δημιουργούς.

Η δεύτερη ταινία της Σοφίας Εξάρχου με τίτλο "Animal", η οποία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο σημαντικό φεστιβάλ του Λοκάρνο, επιστρέφει με βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Η ηθοποιός ενσαρκώνει την επικεφαλής μιας ομάδας ανιματέρ που εμφανίζονται σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Βλαγκοπούλου είχε βραβευθεί ξανά χάρη στη συνεργασία της με την Εξάρχου, το 2016 για τη συμμετοχή της στο ντεμπούτο της σκηνοθέτριας "Park".

Διαβάστε Επίσης

Έπειτα, συμμετέχοντας στο τμήμα της Αγοράς του φεστιβάλ του Σαράγεβο, τα πρότζεκτ των Γαβριήλ Τζάφκα και Γιάννη Καρπούζη απέσπασαν αξιοσημείωτη ενίσχυση για τη χρηματοδότιση και μελλοντική διανομή των παραγωγών τους.

Αναλυτικότερα, ο Τζάφκας ετοιμάζει την ταινία "Ωδή στη Χαρά" ("A Long Embrace") σε παραγωγή της Μαρίας Κοντογιάννη (Wild at Heart), για την οποία απέσπασε το Film Center Montenegro Cinelink Award στο πλαίσιο του 21ου Cinelink Industry Days. Κεντρικό πρόσωπο στο σενάριό του είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού, οποίος επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) τη μητέρα του στο νησί της Τήνου. Η αέναη αυτή επανάληψη κάποια στιγμή θα διακοπεί. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του Τζάφκα, έξι χρόνια μετά το "Αγκάθι".

Από την άλλη, ο Καρπούζης μετά το εξαιρετικό "Νίκος Καρούζος: Ο Δρόμος για το Έαρ" ετοιμάζει ένα ακόμα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αναζητώντας τη Θούλη" ("Searhing for Thule") σε σενάριο του ίδιου και του Αλεξάντερ Στρέκερ και παραγωγή Τάσου Κορονάκη (Laika Productions / Empty Square). Η ταινία απέσπασε το βραβείο Cinelink Pack & Pitch στο πλαίσιο του Talents Sarajevo Pack & Pitch. Η υπόθεσή της περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια μιας ερευνήτριας, παθιασμένης με την Ιστορία και τη Γεωγραφία, να ανασυνθέσει το ταξίδι του αρχαίου Έλληνα ναυτικού Πυθέα από τη Μασσαλία προς τις θάλασσες του παγωμένου Βορρά και τη μυθική χώρα Θούλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.