Δυο Εγκλήματα Κάτω Από τον Ήλιο

2

Ένα βρετανικό all-star cast, με επικεφαλής τον διασκεδαστικότατο Πίτερ Ουστίνοφ, νοστιμίζουν ένα καλοκουρδισμένο, συνταγογραφημένο whodunit της Άγκαθα Κρίστι.

Dyo eglimata kato apo ton ilio

Τέσσερα χρόνια μετά το "Θάνατο στον Νείλο", ο Πίτερ Ουστίνοφ ξαναφορά το μουστάκι και τη βέλγικη προφορά του διασημότερου ντετέκτιβ όλων των εποχών μετά τον Σέρλοκ Χολμς και πάει… παραλία. Έτσι, προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση ενός πλαστού διαμαντιού, το οποίο κατέληξε στα χέρια ενός εκατομμυριούχου, ο Ηρακλής Πουαρό θα βρεθεί σ’ ένα ειδυλλιακό νησάκι της Αδριατικής και μπροστά σε μια περίπλοκη υπόθεση δολοφονίας μιας κακομαθημένης σταρ του Μπρόντγουεϊ.


Σύσσωμο το βρετανικό all-star cast θα αποδειχθεί ύποπτο, αν και οι πάντες διαθέτουν άλλοθι, με τον Γκάι Χάμιλτον, σκηνοθέτη τεσσάρων "Τζέιμς Μοντ", να σπιντάρει το αφηγηματικό τέμπο, το κοσμοπολίτικο ντεκόρ και τις μελωδίες του Κόουλ Πόρτερ να φτιάχνουν ατμόσφαιρα και τον σεναριογράφο Άντονι Σάφερ ("Φρενίτις", "Σλουθ") να ψαλιδίζει χαρακτήρες και υποπλοκές από το βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι (στα ελληνικά ως "Το τσίμπημα της καρφίτσας", αλλά και "Έγκλημα κάτω από τον ήλιο"), νοστιμίζοντας ένα συνταγογραφημένο whodunit της. Must για τους λάτρεις της διάσημης συγγραφέα, τα μυθιστορήματα της οποίας έχουν ευτυχήσει ελάχιστες φορές στη μεγάλη οθόνη.

Μ. Βρετανία. 1982. Διάρκεια: 117΄. Διανομή: CINOBO

Περισσότερες πληροφορίες

Δύο Εγκλήματα Κάτω Από τον Ήλιο

Evil Under the Sun
2
  • Θρίλερ
  • 1982
  • Διάρκεια: 117 '
  • Γκαι Χάμιλτον

Προσπαθώντας να διαλευκάνει την υπόθεση ενός πλαστού διαμαντιού, ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα βρεθεί σ’ ένα ειδυλλιακό νησάκι της Αδριατικής και μπροστά σε μια περίπλοκη υπόθεση δολοφονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Τιμοτέ Σαλαμέ;

Ο νεαρός ηθοποιός έχει σταθερή παρουσία στο σινε-σύμπαν των τελευταίων χρόνων και με την αφορμή της νέας του ταινίας και της Χρυσής Σφαίρας που πήρε, έφτασε η ώρα να δούμε τι ξέρουμε για εκείνον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/01/2026

Μετά τον Καποδίστρια, ο Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες

Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.

Ελληνικό box office: Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο εισιτήρια ο "Καποδίστριας"

Μπορεί μετά από δυο εβδομάδες με απανωτά sold out η προσέλευση του βιογραφικού δράματος του Γιάννη Σμαραγδή να υποχώρησε, οι επιδόσεις του παρ' όλα αυτά παραμένουν αξιοθαύμαστες, επιπέδου "El Greco" και "Υπάρχω".

Το '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία

Πριν καθίσεις στην πολυθρόνα σου και αφεθείς στον τρόμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη νέα ταινία δια χειρός Νία ΝταΚόστα που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Τα συγκεντρώσαμε και τα βρίσκεις εντός.

"Μία Μάχη Μετά την Άλλη" και "Άμνετ" σάρωσαν στις Χρυσές Σφαίρες 2026

Οι νικητές της βραδιάς παίρνουν τα βραβεία τους και ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα των Όσκαρ.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".