Ανακαλύψτε τις μικρού μήκους του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος στο Φεστιβάλ Δράμας

Συνολικά 20 ταινίες, εκ των οποίων 5 ελληνικές, διεκδικούν το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης που αποτελεί «εισιτήριο» για τα Όσκαρ.

Les Chenilles - φεστιβαλ δραμας

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας Γιάννης Σακαρίδης, και ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Δεμερτζής, ανακοίνωσαν τις ταινίες που επιλέχθηκαν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα της 46ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που φέτος θα διεξαχθεί στις 4-10 Σεπτεμβρίου.

Τα βραβεία της ενότητας διεκδικούν συνολικά 20 τίτλοι από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 5 ελληνικές. Πρόκειταί για τα "Super" του Νικόλα Κούλογλου, "Ανορθόδοξος" του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, "Έτοιμοι" της Ειρήνης Βιανέλλη, "Midnight Skin" του Μανώλη Μαυρή και "Φῶς ἐκ Φωτός" του Νεριτάν Ζιντζιρία. Θυμίζουμε πως η ταινία που θα αποσπάσει την κορυφαία διάκριση στο Διεθνές Διαγωνιστικό (όπως θα συμβαίνει στο εξής και με την ταινία που θα αποσπά τον Χρυσό Διόνυσο στο Ελληνικό Διαγωνιστικό), θα ληφθεί αυτομάτως υπόψη στη διαδικασία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων στην κατηγορία του Όσκαρ καλύτερης διεθνούς μικρού μήκους.

Unorthodox - αντωνόπουλος΄φεστιβαλ δραμας

Η ομάδα του Διεθνούς προγράμματος με επικεφαλής το σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη, θα παρουσιάσει ταινίες από δεκατρείς χώρες του κόσμου, επιλέγοντας μικρού μήκους που αγαπήθηκαν από διεθνή φεστιβάλ αλλά και ιδιαίτερες παγκόσμιες πρεμιέρες. Ταινίες που, όπως επισημαίνει ο Γ. Ζώης, "δεν διστάζουν να πειραματιστούν και να μπλέξουν παιχνιδιάρικα τα κινηματογραφικά στυλ και ύφη, παρουσιάζοντας πολυποίκιλες μορφές αφήγησης: αναμειγνύοντας πραγματικότητα και μυθοπλασία, προσωπικές ιστορίες και συλλογικές αναμνήσεις. Οι ταινίες αυτές είναι ξεχωριστές κινηματογραφικές συνιστώσες ενός δυνατού arthouse cinema με διακριτή ταυτότητα, το οποίο θεωρούμε αναγκαίο υποστήριξης και προβολής στο κοινό, σαν μια μορφή αντίστασης που προάγει τον στοχασμό και αγγίζει βαθιά συναισθήματα μας".

Offline - φεστιβαλ δραμας

Ποιοί συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό - 2023 DISFF46

  • "The Open House", Julieta Lasarte (Ισπανία)
  • "Aqueronte", Manuel Muñoz Rivas (Ισπανία)
  • "The Way Winter Comes", Zichen Wang (Κίνα)
  • "The Blind", Michiel Robberecht (Βέλγιο)
  • "Super", Nikolas Kouloglou (Ελλάδα)
  • "Same Old", Lloyd Lee Choi (Καναδάς)
  • "Hold On For Dear Life", Simone Fiorentino (Ιταλία)
  • "Unorthodox", Konstantinos Antonopoulos (Ελλάδα)
  • "Apostles of Cinema", Darragh Amelia, Gertrude Malizana, Jesse Gerard Moango, Cece Mlay (Τανζανία)
  • "Light Of Light", Neritan Zinxhiria (Ελλάδα)
  • "Offline", Daniel Fure Schwarz, Mauritz Brekke Solberg (Νορβηγία)
  • "Teacups", Alec Green, Finbar Watson (Αυστραλία)
  • "Ready", Eirini Vianelli (Ελλάδα)
  • "Ulises", Félix Brixel (Ισπανία)
  • "Midnight Skin", Manolis Mavris (Ελλάδα)
  • "Les chenilles", Michelle Keserwany, Noel Keserwany (Γαλλία)
  • "The Silence Of The Banana Trees", Eneos Çarka (Αλβανία)
  • "The River and the Labyrinth", Ian Capillé (Πορτογαλία)
  • "Bed Days", Tatiana Ramos (Πορτογαλία)
  • "The Age Of Innocence", Maximilian Bungarten (Γερμανία)

Super - φεστιβαλ δραμας

Την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος απαρτίζουν οι:
Εύα Στεφανή (Πρόεδρος), σκηνοθέτις, Philip Ilson, καλλιτεχνικός διευθυντής London Film Festival, και Marie-Pauline Mollaret, επικεφαλής short film selection Cannes/κριτικός κινηματογράφου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.