"Το Καλοκαίρι της Κάρμεν" του Ζαχαρία Μαυροειδή στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή ("Ο Απόστρατος") αποτελεί μέρος του διαγωνιστικού τμήματος στο Giornate Degli Autori 2023 της φετινής Μπιενάλε.

Το καλοκαίρι της Κάρμελ

Η ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή "Το Καλοκαίρι της Κάρμεν", σε παραγωγή της Ιωάννας Μπολομύτη (ΑΤΑΛΑΝΤΗ Α.Ε) και συμπαραγωγή και εκτέλεση παραγωγής της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε επελέγη για το διαγωνιστικό τμήμα Giornate Degli Autori 2023 ("Μέρες Δημιιουργών") του διεθνούς Φεστιβάλ Βενετίας 2023 (31/8-9/9). Ο "Ξεναγός" του 2011 ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους του νεαρού δημιουργού, ο οποίος σκηνοθέτησε κατόπιν το ντοκιμαντέρ "Στο Σώμα της" (2018) και τον βραβευμένο στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης "Απόστρατο" (2019), μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων.

το καλοκαίρι της καρμεν

ΣΥΝΟΨΗ

 Κατά τη διάρκεια ενός ολοήμερου μπάνιου στα Λιμανάκια της Βάρκιζας, ο τριαντάχρονος Δημοσθένης - πρώην ηθοποιός, νυν δημόσιος υπάλληλος - συνδράμει τον κολλητό του Νικήτα, επίσης πρώην ηθοποιός, νυν φέρελπις κινηματογραφιστής, στην συγγραφή του σεναρίου της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας. Πηγή έμπνευσης μια σειρά από γεγονότα γύρω από την μικροσκοπική ημίαιμη Κάρμεν: Πριν δύο καλοκαίρια, ο Δημοσθένης εγκλωβίστηκε στην Αθήνα λόγω θεμάτων υγείας του πατέρα του. Αυτό αποδείχθηκε ιδανική δικαιολογία για να ανοίξει ξανά παρτίδες με τον μέχρι πρόσφατα σύντροφό του Πάνο. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον χωρισμό, ο Πάνος απέκτησε την τρισχαριτωμένη Κάρμεν κάτι το οποίο σύντομα μετάνιωσε. Αντίστοιχα, όλα δείχνουν πως και ο Δημοσθένης μετάνιωσε που χώρισε τον Πάνο. Ή μήπως όχι; Παλεύοντας να μετατρέψουν τα αληθινά γεγονότα σε κινηματογραφική ταινία, Νικήτας και Δημοσθένης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πρώτο κανόνα της θεωρίας του σεναρίου: στο τέλος της ιστορίας ο ήρωας αλλάζει. Μέσα από τη σύγκρουση για την ερμηνεία των γεγονότων του καλοκαιριού με την Κάρμεν, η πολύχρωμη φιλία τους θα αλλάξει κεφάλαιο. Με τους Γιώργο Τσιαντούλα, Ανδρεά Λαμπρόπουλο, Νικόλα Μίχα, Βασίλη Τσιγκριστάρη και την Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

το καλοκαίρι με την καρμεν

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.