Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 27/7

Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ιζαμπέλ Αντζανί, αλλά και Όντρεϊ Χέπμπορν περιλαμβάνει το σινε-μενού της εβδομάδας, από την οποία δεν λείπουν κωμωδίες, θρίλερ, περιπέτειες και φυσικά επανεκδόσεις.

Kamouflaz

Καμουφλάζ

Η εκλεκτική Ιζαμπέλ Αντζανί και ο σκηνοθέτης τού "Ραντεβού στο Belle Epoque" Νικολά Μπεντός συναντιούνται κάτω από τον λαμπερό ήλιο της γαλλικής Ριβιέρας και σε ένα κοσμοπολίτικο θρίλερ. Σ΄ αυτό δυο νεαροί απατεώνες (Πιέρ Νινέ και Μαρίν Βακτ) στήνουν παράλληλες κομπίνες στους εραστές τους, παγιδευμένοι κι οι ίδιοι σ’ έναν κύκλο πάθους, πλαστοπροσωπιών, προδοσίας και εγκλήματος. Επίσημη συμμετοχή, εκτός συναγωνισμού, στο περσινό φεστιβάλ Καννών.

Τμήμα Απολεσθέντων  Μαδρίτης

Ο Μάριο είναι ένας μοναχικός αποθηκάριος στο Τμήμα Απολεσθέντων της Μαδρίτης. Όταν μια βαλίτσα με μακάβριο και σοκαριστικό περιεχόμενο, που ανασύρθηκε από ένα ποτάμι, φτάνει στα χέρια του, η ζωή του θα αλλάξει δραματικά. Η διαλεύκανση αυτής της φριχτής πράξης, που εμπλέκει ένα μωρό, θα τον οδηγήσει σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια. Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, αλλά ταυτόχρονα μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης και εξιλέωσης από τον Χόρχε Δοράδο, που ξεκίνησε ως βοηθός του Πέδρο Αλμοδόβαρ και του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, με πρωταγωνιστή τον Αλβάρο Μόρτε, γνωστό μας από το ρόλο του "Καθηγητή" στη δημοφιλή σειρά "La casa de papel".

Ο Θεός Είναι Μια Σφαίρα

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και στο μυθιστόρημα του Μπόστον Τέραν "God is a bullet", η ταινία του Νικ Κασσαβέτης ("Το Ημερολόγιο", "Μοιραία Απαγωγή") ακολυθεί την προσπάθεια του αστυνομικού Μπομπ Χάιταουερ (Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου) να εντοπίσει την κόρη του, η οποία απήχθη από μια σατανιστική Αίρεση. Καθώς η αστυνομική έρευνα δεν αποδίδει καρπούς, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, διεισδύοντας στην αίρεση με τη βοήθεια της Κέιζ Χάρντιν (Μάικα Μονρό), της μόνης γυναίκας που ξέφυγε από αυτήν. Μαζί ξεκινούν ένα αιματηρό κυνήγι ενάντια στον αρχηγό της αίρεσης με στόχο τη σωτηρία της κόρης του και την εξιλέωση της Κέιζ.

Blue Jean

Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της η Τζόρτζια Όκλεϊ μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1988, όπου η συντηρητική κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ ετοιμάζεται να περάσει ένα νόμο που θα στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Αυτό αναγκάζει την Τζιν (Ρόζι ΜακΓιούεν), μια καθηγήτρια γυμναστικής, να ζει διπλή ζωή. Καθώς η πίεση αυξάνεται από όλες τις μεριές, η άφιξη μιας νέας μαθήτριας γίνεται αφορμή για μια κρίση που θα δοκιμάσει τις αντοχές και τις αξίες της Τζιν. Η ταινία, η οποία ήταν υποψήφια για βραβείο BAFTA (πρωτοεμφανιζόμενου δημιουργού), κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Βενετίας, καθώς και τέσσερα βραβεία του Βρετανικού Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

Μπαμπάς να σου Πετύχει…

O διάσημος stand-up κωμικός Σεμπάστιαν Μανισκάλκο ενώνει τις δυνάμεις του με τον επίσης Ιταλοαμερικανικής καταγωγής Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε μια κωμωδία πολιτισμικών… παρεξηγήσεων σε σκηνοθεσία Λόρα Τερούζο. Ο Σεμπάστιαν ενθαρρύνεται από την αρραβωνιαστικιά του να φέρει τον πατέρα του σε μια συνάντηση με την πολύ πλούσια και εκκεντρική οικογένειά της. Το Σαββατοκύριακο τους, όμως, εξελίσσεται περιπετειωδώς, αφήνοντας τον Σεμπάστιαν και τον πατέρα του να ανακαλύψουν ότι το πιο σπουδαίο πράγμα στην οικογένεια είναι η ίδια η οικογένεια.

Στοιχειωμένο Αρχοντικό

Εμπνευσμένη από το κλασικό τρενάκι του τρόμου που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Disneyland, η ταινία του Τζάστιν Σίμιεν ("Dear White People") διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας και του γιού της, οι οποίοι προσλαμβάνουν μια αταίριαστη ομάδα υποτιθέμενων ειδικών σε ζητήματα περί πνευμάτων για να τους βοηθήσουν να ξεφορτωθούν τους υπερφυσικούς καταληψίες του σπιτιού τους. Με τους Ροζάριο Ντόουσον, Τζέιμι Λι Κέρτις, Γουινόνα Ράιντερ, Τζάρεντ Λέτο, Ντάνι ντε Βίτο και Όουεν Γουίλσον.

Διακοπές στη Ρώμη

Mια από τις πιο εμβληματικές χολιγουντιανές ρομαντικές κωμωδίες επιστρέφει στις οθόνες των θερινών σινεμά 70 χρόνια μετά την πρεμιέρα της, με την Όντρεϊ Χέπμπορν στο ρόλο μιας νεαρής πριγκίπισσας, η οποία στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας "δραπετεύει" στη Ρώμη ανυπομονώντας να ζήσει καινούριες εμπειρίες ινκόγκνιτο, και τον Γκρέγκορι Πεκ σ’ εκείνον ενός δημοσιογράφου που συνειδητοποιεί κρυφά την ταυτότητά της. Σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ, η ταινία ήταν υποψήφια για δέκα Όσκαρ, εκ των οποίων απέσπασε τελικά τα τρία (σεναρίου, α΄ γυναικείου ρόλου και κουστουμιών).

Είμαι η Κούβα

Το 1964 ο Σοβιετικός σκηνοθέτης Μιχαΐλ Καλατόζοφ "(Όταν Περνούν οι Γερανοί") πηγαίνει στην Κούβα για να σκηνοθετήσει μια προπαγανδιστική ταινία πάνω στην νέα πραγματικότητα μιας χώρας που μόλις είχε ανατρέψει τη δικτατορία του Μπατίστα. Βασισμένος σε τέσσερις ιστορίες από την εξαθλιωμένη Κούβα λίγο πριν την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο, ο Καλατόζοφ θα παραδώσει ένα οπτικό ποίημα ασύγκριτης κινηματογραφικής ομορφιάς, με δυο από τα διασημότερα τράβελινγκ στην ιστορία του σινεμά.

Λούστρο Παπουτσιών

Το 1946 και αμέσως μετά το "Ρώμη, Ανοχύρωτη Πόλη" του Ρομπέρτο Ροσελίνι, το "Λούστρο Παπουτσιών" του Βιτόριο ντε Σίκα έρχεται για να επιβάλλει τον ιταλικό νεορεαλισμό ως συγκροτημένο κινηματογραφικό κίνημα που θα επηρεάσει καθοριστικά το παγκόσμιο μεταπολεμικό σινεμά. Διηγούμενη την ιστορία δυο ανήλικων λούστρων οι οποίοι μαζεύουν λεφτά για να αγοράσουν ένα άλογο, μπλέκουν όμως με μια συμμορία μαυραγοριτών, η ταινία άλλαξε την ιστορία του σινεμά με τη συγκινητική όσο και σκληρή παρουσίαση της μεταπολεμικής νοτιοευρωπαϊκής πραγματικότητας και ήταν η πρώτη που βραβεύτηκε με (ειδικό) ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.